Nemme ovnfrikadeller med pastasalat og humus

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkløg
  • 1 pottepersille
  • 1 stkæg
  • 2 dlmælk
  • 500 gramhakket svinekød
  • 2 tsksalt
  • 25 gramrasp
  •  fuldkornspasta
  • 0.5 stkagurk
  • 10 stkcherrytomater
  • 2 stkavocado
  • 100 gramoliven
  •  dressing efter eget valg
  •  humus med rødbede
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Her kommer en sikker vinder - frikadeller bagt i ovnen og serveret med pastasalat, der er fyldt med alverdens gode sager. Og så er der humus som dip - tryk på kokkehuen og lav din egen eller køb den færdige udgave. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

2. Del løget i kvarte og giv det en snurretur i en minihakker sammen med halvdelen af den skyllede persille (resten gemmes til pastasalaten), æg og mælk. Rør løgblandingen sammen med kød, salt og rasp til konsistensen er som tyk havregrød. Er den for lind og "vandet", tilsætter du lidt mere rasp, er den for fast, tilsætter du lidt mere mælk.

3. Form små frikadeller af farsen og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i 20-25 minutter.

4. Kog imens pastaen efter anvisningen på pakken. Overhæld herefter med koldt vand og lad den dryppe af.

5. Skyl agurk og tomater og skær begge dele i mundrette bidder. Del avocadoen, fjern stenen og skær kødet i tern. Dryp dem evt. med lidt citron for at undgå, at den bliver brun. Bland grøntsagerne med pasta, oliven, resten af den hakkede persille og valgfri dressing.

6. Server de lækre frikadeller med pastasalat og humus som dip.

7. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære agurk og tomater i mindre stykker. De kan også hjælpe med at skære avocadoen i tern.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre