Nemme ovnfrikadeller med ris, tomatsovs og gnavergrønt - til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • Deller og ris
  • 2 stkløg
  • 1 pottefrisk basilikum
  • 2 stkæg
  • 4 dlmælk
  • 800 gramhakket svinekød
  • 0.5 spsksalt
  • 50 gramrasp
  • 600 gramvilde ris
  • Sauce og gnavergrønt
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 70 gramtomatpuré
  • 1 dåsehakkede tomater med krydderi
  • 1 dlvand
  • 0.5 spsktørret oregano
  • 300 gramgulerødder
  • 0.5 stkagurk
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Nemme ovnfrikadeller med ris, tomatsovs og gnavergrønt - til to dage

I samarbejde med

4.3, Mambeno-favorit!

Ovnfrikadeller er super lækre og mega nemme at lave. Vi serverer dem med vilde ris, tomatsauce og gnavergrønt. Opskriften er beregnet til to dage så husk at gemme halvdelen af frikadellerne og de kogte ris til i morgen. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Deller og ris
  • 2 stkløg
  • 1 pottefrisk basilikum
  • 2 stkæg
  • 4 dlmælk
  • 800 gramhakket svinekød
  • 0.5 spsksalt
  • 50 gramrasp
  • 600 gramvilde ris
  • Sauce og gnavergrønt
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 70 gramtomatpuré
  • 1 dåsehakkede tomater med krydderi
  • 1 dlvand
  • 0.5 spsktørret oregano
  • 300 gramgulerødder
  • 0.5 stkagurk
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft. Del løget i kvarte og giv det en snurretur i en minihakker sammen med basilikum, æg og mælk. Rør løgblandingen sammen med kød, salt og rasp til konsistensen er som tyk havregrød. Er den for lind og "vandet", tilsætter du lidt mere rasp - er den for fast, tilsætter du lidt mere mælk.

2. Form små frikadeller af farsen og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i 20-25 minutter. Hvis du vil undgå fars på fingrene, kan du stoppe farsen i en frysepose, klippe hul i hjørnet og trykke små deller ud på pladen.

3. Tilbered risene efter anvisningen på pakken og tag halvdelen fra til i morgen. Husk at køle dem hurtigt ned.

4. Skræl løget til saucen og skær det i mindre tern Steg det i lidt olie i en gryde i et par minutter. Tilsæt presset hvidløg, tomatpuré, hakkede tomater, vand og oregano. Lad det simre indtil risene er færdig - og husk at røre undervejs. Smag til med salt og peber

5. Skræl gulerødderne, skyl agurken og skær begge dele i stave til gnavergrønt.

6. Server de lækre ovnfrikadeller med ris, tomatsauce og gnavergrønt. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skrælle gulerødderne og skære dem og agurken til gnavergrønt.

Tilføj mere smag: Du kan evt tilsætte en rest af pølse eller bacon til sovsen og tilsætte paprika.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre