Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
20 min
15 min
Super nemme og lækre horn fyldt med rabarber og hvid chokolade og toppet med mandelflager. Vi bruger færdig butterdej, så hornene er ekstra hurtige at lave. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 4 stkrabarber
- 50 gramrørsukker
- 0.5 spskvaniljesukker
- 275 grambutterdej i rulle
- 50 gramhvide chokoladeknapper
- 1 stkæg
- 50 grammandelflager
Fremgangsmåde
1
Opvarm ovnen til 175 grader varmluft.2
Skyl og skær rabarberne i små tern - hvis stænglerne er tykke, så halver dem på langs og skær dem i tern. Bland sukker og vaniljesukker sammen med rabarberternene. Skær butterdejen i trekanter.3
Fordel rabarberstykkerne på den brede ende af trekanten sammen med 7-10 chokoladeknapper på hver og rul sammen. Husk at "snippen" skal vende nedad, så hornene ikke går op, når de bliver bagt.4
Pisk ægget sammen. Pensl hornene med æg og drys mandelflager ovenpå.5
Bag hornene i 15-20 minutter til de er blevet gyldne og dufter dejligt. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære dejen ud i trekanter. De kan også skære rabarber i tern og fordele fyldet.
* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.