Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
30 min
30 min
Her har vi lavet en super nem måde at lave en masse lækre sushistykker på, som er lavet i et fad og toppet med lynstegt tun og avocado. God fornøjelse
Portioner
Ingredienser
- 250 gramsushiris
- 250 gramtunsteak
- 4 stkavocado
- 3 spskmayonnaise
- 0.5 spskdijonsennep
- 20 gramsesamfrø
- soya
Fremgangsmåde
1
Kog risene efter anvisningen på pakken. Lad dem herefter køle af.2
Halver tunsteaksene og skær dem i tynde skiver. Lynsteg skiverne på begge sider på en pande med olie. Krydr med salt og peber3
Flæk avocadoen, fjern stenen og skær kødet i tynde skiver.4
Læg et stykke husholdningsfilm i bunden af et fad. Hæld sushiris i fadet og pres det godt sammen. Smør mayo og sennep eller wasabi på risene.5
Fordel tunstykker og avocadostykker ovenpå og drys til sidst med sesamfrø på toppen. Stil fadet på køl i 30 minutter eller frem til servering.6
Læg et skærebræt over fadet, så det dækker. Vend fadet hurtigt om og fjern husholdningsfilmen. Skær nu risene i små firkanter med din skarpeste kniv dyppet i lidt vand - så klistrer risene ikke.7
Læg sushistykkerne på et fad med avocadosiden opad og server med soya. Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at toppe stykkerne med tun, avocado og mayo.
* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.