Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
20 min
20 min
Vi er ret vilde med at bruge tarteletter som en slags nem tærtebund. Denne version med skinke og porre er super nem at lave og også virkelig god i ungernes madpakker. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 1 stkporre
- 175 gramskinkestrimler
- 0.5 spsktørret oregano
- 150 gramhytteost
- 3 stkæg
- 10 stktarteletter
- 1 stkfennikel
- 2 stkæbler
- 1 stkøkologisk citron
- dressing efter eget valg
- salt
- peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.2
Skær top og bund af porren og rens den grundigt. Flæk den på midten og skær den i små tern.3
Steg porre og skinke på en pande i lidt olivenolie i ca. 5 minutter. Sluk for varmen. Tilsæt oregano og hytteost og smag til med salt og peber.4
Pisk æggene sammen i en skål og bland med skinkefyldet. Hæld æggemassen i tarteletterne, så de er næsten fyldte, og stil dem på en bageplade. Har du æggemasse tilovers, kan du bage resten i muffinforme til små omeletter.5
Bag tarteletterne i ca. 15-20 minutter i ovnen, til massen er stivnet hele vejen igennem.6
Skyl fennikel og æbler og skær begge dele i tynde skiver. Bland sammen med revet skal fra en skyllet citron og top med valgfri dressing.7
Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i familien: Lad dine børn være med til at skylle og skære porren i mindre stykker. De kan også piske æggemassen og skære æbler til salaten.