Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
Nuggets er og bliver en favorit hos Mambeno - og særligt denne udgave, der er vendt i knuste cornflakes, bagt i ovnen og helt uden fritureolie. De bliver serveret med en lækker appelsinsovs, ris og gnavergrønt. vi serverer retten med ris - vælg gerne fuldkorn men vær opmærksom på længere kogetid. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 250 gramris
- 200 gramcornflakes
- 1 stkæg
- 350 gramkyllingeinderfilet
- 2 dlappelsinjuice
- 1 spsksoya
- 1 spskakaciehonning
- 1 spskbalsamicoeddike
- 1 spsksesamolie
- 0.5 dlvand
- 2 cmfrisk ingefær
- 300 gramgulerødder
- 0.5 stkagurk
- majsstivelse
- salt
- peber
- bagepapir
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 200 grader varmluft og kog risene efter anvisningen på pakken.2
Kom cornflakes i en pose og kør en kagerulle eller glasflaske hen over. Eller hæld dem i en skål og knus dem med fingrene. Bland cornflaksene med salt og peber og læg dem på en flad tallerken. Pisk ægget sammen i en dyb tallerken.3
Skær inderfileterne ud i mundrette bidder og vend dem først i ægget og herefter i de knuste cornflakes.4
Læg stykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i 15-20 minutter.5
Bland appelsinjuice, soya, honning, eddike, sesamolie, vand og revet ingefær sammen i en gryde. Kog det op og jævn det med lidt majsstivelse rørt ud i vand. Smag til med salt og peber.6
Skræl gulerødderne, skyl agurken og skær begge dele i stave til gnavergrønt.7
Server de lækre nuggets med ris, gnavergrønt og den lækre appelsinsovs. Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn knuse cornflaksene i posen eller i en skål - det er super sjovt! De kan også sagtens skære gnavergrønt.
Husk i øvrigt at gemme en nugget eller to til ungernes madpakker, hvis der ellers er nogle til overs!