Nytårsmenu med mørbrad, blomsterkartofler og svampesauce

Ingredienser

  • 600 gramkartofler
  • 30 gramsmør
  • 1 stksvinemørbrad
  • 0.5 dlvand
  • 200 gramsvampe
  • 1 fedhvidløg
  • 2.5 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 1 terninghønsebouillon
  • 0.5 spsktørret timian
  • 1 stkøkologisk citron
  • 50 gramærteskud
  • 125 grambrombær
  •  muffinforme
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Nytårsmenu med mørbrad, blomsterkartofler og svampesauce

I samarbejde med

3.6, Meget populær

Nytårsmenuen behøver slet ikke at være særlig besværlig. Vi har lavet en super lækker menu med mørbrad, svampesauce, kartoffelblomster og simpel salat. Prøv vores lækre forret med krebsehaler og en lækker nytårsdessert God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 600 gramkartofler
  • 30 gramsmør
  • 1 stksvinemørbrad
  • 0.5 dlvand
  • 200 gramsvampe
  • 1 fedhvidløg
  • 2.5 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 1 terninghønsebouillon
  • 0.5 spsktørret timian
  • 1 stkøkologisk citron
  • 50 gramærteskud
  • 125 grambrombær
  •  muffinforme
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 210 grader varmluft.

2. Skrub kartoflerne og skær dem i meget tynde skiver - brug gerne et mandolinjern eller en foodprocessor.

3. Beklæd nu små muffinforme med kartoffelskiverne på højkant. Begynd med at trykke kartoffelstykkerne mod muffinformens kant og fyld så op ind mod midten, så der dannes en blomst. Læg en klat smør i midten af hver blomst. Bag dem i ovnen i ca. 25 minutter.

4. Puds og rens mørbraden. Steg den nu i lidt olivenolie på en pande, til kødet er brunet godt af på alle sider.

5. Læg et låg eller alufolie over panden med lidt vand i bunden og lad hele molevitten stege videre ved middelvarme i ca. 15-20 minutter, eller til mørbraden er gennemstegt eller svagt rosa i midten - helt efter smag. Husk at gemme væden fra panden til senere. Lad efterfølgende mørbraden trække utildækket på et spækbræt, mens du gør resten færdig.

6. Rens svampene, krydr med salt og peber, steg dem i lidt olivenolie på en pande sammen med presset hvidløg. Tilsæt fløde, hønsebouillon og timian. Smag til med citron, salt og peber. Hvis sovsen er for tynd, kan du jævne den med majsstivelse rørt ud i vand - er den for tyk, kan du tilsætte lidt vand.

7. Skær mørbraden i skiver og server med kartoffelblomster, svampesauce, ærteskud, brombær og revet citronskal over salaten. Velbekomme og godt nytår!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn lave blomsterkartoflerne og lægge en klat smør i midten.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre