Nytårsmenu med mørbrad, pommes Anna og svampesauce

Ingredienser

  • 1 dlsoya
  • 5 dlappelsinjuice
  • 1 stksvinemørbrad
  • 600 gramkartofler
  • 120 gramsmør
  • 1 spskfrisk eller tørret timian
  • 300 gramskalotteløg
  • 1 terninghønsebouillon
  • 2.5 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 500 gramsvampe
  • 30 grampinje- eller solsikkekerner
  • 2 stkappelsin
  •  salat efter eget valg
  • 50 gramparmesan i flager
  •  dressing efter eget valg
  •  muffinforme
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  citron
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Til nytår skal den have en ekstra skalle i køkkenet, og selvom det lyder svært og fornemt med svampesauce og pommes Anna, så er denne nytårsmiddag faktisk ret nem at lave - og så smager den forrygende godt. Husk dog at marinere mørbraden i ca. 4 timer inden, den skal steges. Du kan også gøre det dagen før og lade den overnatte i køleskabet. Godt nytår og god fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Bland soya og appelsinjuice sammen i en skål. Hæld den i en frysepose sammen med mørbraden og lad den trække minimum fire timer i køleskabet.

2. Opvarm ovnen til 220 grader varmluft Skrub kartoflerne og skær dem i meget tynde skiver - eller allerhurtigst så brug et mandolinjern eller en foodprocessor. Smelt smørret og vend det sammen med kartoffelskiver og timian i en skål - sørg for, at alle kartoffelskiverne bliver vendt i smørret. Læg nu kartoffelskiverne ovenpå hinanden i små muffinsforme og bag dem i ovnen i ca. 30 minutter.

3. Tag mørbraden op af marinaden - gem marinaden til senere - og dup mørbraden med lidt køkkenrulle. Steg den nu i lidt olivenolie på en pande, til kødet er brunet godt af på alle sider.

4. Tilsæt ca. 1/3 af marinaden til mørbraden på panden sammen med skrællet hele skalotteløg. Læg et låg eller alufolie over panden og lad hele molevitten stege videre ved middelvarme i ca. 20 minutter, eller til mørbraden er gennemstegt eller svagt rosa i midten - helt efter smag. Husk at gemme væden fra panden til senere. Lad efterfølgende mørbraden trække utildækket på et spækbræt, mens du gør resten færdig.

5. Rens champignonerne, krydr med salt og peber, steg dem i lidt olivenolie på en pande og tag den efterfølgende af varmen. Tag skalotteløget op af saucen med en hulske eller lignende og læg til side. Bring saucen i kog og tilsæt hønsebouillon, fløde og stegte svampe. Smag til med citron, salt og peber. Hvis sovsen er for tynd, kan du jævne den med majsstivelse - er den for tyk, kan du tilsætte lidt vand.

6. Rist pinjekernerne på en tør pande og afkøl dem på en tallerken. Skræl appelsinerne og skær dem i tynde skiver. Skyl salaten og anret den på et fad med appelsiner, pinjekerner og parmesanflager. Top med dressing efter eget valg.

7. Skær mørbraden i skiver og server med pommes Anna, sauce, skalotteløg og lækker salat. Velbekomme og godt nytår!

Tip

Svampesaucen er virkelig lækker, som den er. Men skal der virkelig være fest, så tilsæt en smule trøffelolie. Og hey: Vi har selvfølgelig også opskriften på den perfekte nytårsdessert.

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn lave marinaden til mørbraden. De kan også skrælle appelsinerne og skære den i mindre stykker.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre