Nytårsmenu: Mørbrad med bagte kartoffelmuffins, ærteskud, puré og sauce

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • Bagt kartoffel
  • 400 grambagekartofler
  • 400 gramsøde kartofler
  • 60 gramsmør
  • 3 stkæg
  •  muffinforme
  • Mørbrad og tilbehør
  • 1 stksvine- eller oksemørbrad
  • 200 gramfrosne ærter
  • 25 gramsmør
  • 1.5 dlvand
  • 2 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 2 spskoksefond
  • 400 gramfrisk rødbede
  • 100 gramperleløg
  • 0.5 spsktørret timian
  • 1 poseærteskud
  •  citron
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Nytårsmenu: Mørbrad med bagte kartoffelmuffins, ærteskud, puré og sauce

I samarbejde med

3.7, Meget populær

GODT NYÅTR! Vi har lavet en virkelig lækker og ret simpel nytårsmenu, som også kan serveres til enhver anden festlig begivenhed. Alt efter smag, behag og budget kan du bruge svine-, kalve- eller oksemørbrad. Der er altid gode tilbud på lækre kødudskæringer til nytår. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Bagt kartoffel
  • 400 grambagekartofler
  • 400 gramsøde kartofler
  • 60 gramsmør
  • 3 stkæg
  •  muffinforme
  • Mørbrad og tilbehør
  • 1 stksvine- eller oksemørbrad
  • 200 gramfrosne ærter
  • 25 gramsmør
  • 1.5 dlvand
  • 2 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 2 spskoksefond
  • 400 gramfrisk rødbede
  • 100 gramperleløg
  • 0.5 spsktørret timian
  • 1 poseærteskud
  •  citron
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 225 grader varmluft.

2. Skræl kartofler og søde kartofler og skær dem i grove tern. Kog dem helt møre i en gryde med vand - uden salt.

3. Puds imens mørbraden ved at skære de største sener og fedtet fra med en skarp kniv. Pas på ikke at snitte for meget ned i kødet (og fingrene..)! Skær mørbraden til bøffer af ca. 5 cm i tykkelsen og krydr dem med salt og peber.

4. Kog ærterne i vand i ca. 10-15 min. Hæld vandet fra og blend herefter ærterne sammen med smør og smag til med salt og peber.

5. Når kartoflerne er kogt møre, hælder du vandet fra. Mos kartoflerne godt med et piskeris, tilsæt smør og rør, til det er smeltet. Smag til med salt og peber. Lad mosen køle lidt af og tilsæt herefter æggene og pisk det sammen. Fyld kartoffelmosen i smurte muffinforme og bag dem i ca. 20-25 minutter.

6. Brun hurtigt bøfferne af på begge sider på en pande i lidt olivenolie. Hæld herefter vand i bunden af panden og læg et låg på - eller brug alufolie.

7. Lad det små-simre i ca. 10-15 minutter til bøfferne er rosa i midten. Tag bøfferne op og lad dem trække utildækket på et spækbræt, mens du gør resten færdig.

8. Tilsæt madlavningsfløde (eller piskefløde, hvis der for alvor skal være fest i det lille hjem) og oksefond på panden og smag til med salt, peber og citron. Skru helt ned for varmen til resten er færdigt.

9. Skræl og skær rødbederne i små tern. Steg dem på en pande i olivenolie sammen med perleløg og timian. Steg i ca. 5 minutter og smag til med salt og peber.

10. Server mørbradbøfferne med kartoffelmuffins, ærtepuré, stegte rødbeder og perleløg sammen med sauce og skyllet ærteskud på toppen. Godt nytår og velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skrælle kartoflerne. De kan også skære rødbeder i tern - husk forklæde!

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre