Oksefrikadeller med gratinerede grøntsager og granatæble

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 650 gramsmå kartofler
  • 1 stkløg
  • 0.5 spskpaprika
  • 0.5 spsktørret oregano
  • 1 stkæg
  • 0.5 pottepersille
  • 400 gramhakket oksekød
  • 0.5 dlmælk
  • 2 spskhvedemel
  • 1 tsksalt
  • 1 stkblomkål
  • 300 gramgulerødder
  • 1 stkporre
  • 2.5 dlmornaysauce
  • 1 dlvand
  • 0.5 spsktørret timian
  • 1 stkgranatæble
  •  smør
  •  olivenolie
  •  peber
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Oksefrikadeller med gratinerede grøntsager og granatæble

I samarbejde med

4.6, Mambeno-favorit!

Lad dig endelig ikke skræmme af den lange ingrediensliste, for denne ret er super nem at lave! Det hele skal nemlig bare i et fad og hygge sig i ovnen. Vi serverer oksefrikadellerne med bagte kartofler og gratinerede grøntsager, som vi topper med granatæblekerner. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 650 gramsmå kartofler
  • 1 stkløg
  • 0.5 spskpaprika
  • 0.5 spsktørret oregano
  • 1 stkæg
  • 0.5 pottepersille
  • 400 gramhakket oksekød
  • 0.5 dlmælk
  • 2 spskhvedemel
  • 1 tsksalt
  • 1 stkblomkål
  • 300 gramgulerødder
  • 1 stkporre
  • 2.5 dlmornaysauce
  • 1 dlvand
  • 0.5 spsktørret timian
  • 1 stkgranatæble
  •  smør
  •  olivenolie
  •  peber
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 220 grader varmluft.

2. Skræl eller skrub kartoflerne og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend dem med en god slat olivenolie, krydr med salt og peber og bag dem i ovnen i 25-30 minutter.

3. Giv løg, paprika, oregano, æg og skyllet persille en snurretur i en minihakker eller foodprocessor. Rør løgblandingen sammen med hakket oksekød, mælk, hvedemel og salt, til farsen er fast.

4. Tilsæt lidt mere mel hvis farsen er for fugtig, og et æg, hvis den ikke er "samlet" nok. Form deller på størrelse med en golfbold og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ca. 20 minutter til de er gennemstegte.

5. Bræk blomkålen i buketter og skyl dem. Skræl gulerødderne og skær dem i mundrette stykker. Rens porren og skær den i ringe. Læg det hele i et ovnfast fad og vend det med mornaysauce, vand, timian, salt og peber. Bag det i ovnen i ca. 15 minutter.

6. Halver imens granatæblet og pres kernerne ud i en skål (pas på tøjet!). Har du købt granatæblekerner i en bøtte, giver det vist sig selv!

7. Server de lækre deller med bagte kartofler, gratinerede grøntsager og granatæble på toppen. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn pille granatæblekerne ud af skallen, hvis du bruger hele granatæbler. Men husk for en vis herres skyld et forklæde! Kernerne afgiver en del farve, for nu at sige det på jysk..!

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre