Oksegryde med bulgur

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkaubergine
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 500 gramoksekød i tern
  • 50 grammandler*
  • 2 tskspidskommen
  • 2 tskstødt kanel
  • 50 gramrosiner*
  • 4 dlvand
  • 2 spskfiskesauce
  • 1 spskakaciehonning*
  •  bulgur
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

En virkelig nem og lækker gryderet med oksekød, aubergine, peberfrugt og masser af krydderier! Vi har serveret retten med bulgur og kogt ekstra, som du kan bruge til lækre bulgurfrikadeller dagen derpå. Kan du få lam i supermarkedet har vi også lavet opskriften med lam og cous cous. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Vask auberginen og skær den i grove tern. Læg ternene i et dørslag og vend dem med en god slat groft salt. Lad auberginerne trække i 15-20 minutter, mens du laver resten. Det trækker væsken ud af auberginerne og gør dem bløde og lækre, når de tilberedes.

2. Hak løg og hvidløg fint. Vask peberfrugten, befri den for kerner og skær den i grove tern. Hvis ikke kødet er skåret, så skær de største sener og fedt væk og skær kødet i tern. Husk at vaske fingre og køkkenredskaber efterfølgende.

3. Hvis du har tid, så smut mandlerne, eller lad ungerne gøre det - lige i dette tilfælde er børnearbejde tilladt ;o) Det er mest for syns skyld, fordi smuttede mandler bliver pænest i den færdige ret. Ellers bruger du dem bare, som de er. Rist mandlerne på en tør pande.

4. Steg løg og hvidløg i lidt olivenolie i en dyb pande eller gryde, til det har taget lidt farve. Tilsæt kød, spidskommen og kanel, krydr med salt og peber og steg videre ved høj varme, til kødet er brunet godt af. Skyl nu auberginerne fri for salt og tilsæt dem sammen med rosiner, vand, fiskesauce og honning og lad retten simre i 10-15 minutter.

5. Kog imens bulguren efter anvisningen på pakken. Til sidst tilsætter du peberfrugt og de ristede mandler. Ønsker du en lidt tykkere sauce, kan du jævne den med lidt maizena rørt ud i vand i en kop. Server lammegryden med den dampende varme bulgur og pynt med lidt grønt, hvis du har det på lager. Velbekomme!

Tip

Husk at gemme kogt bulgur til bulgurfrikadeller dagen derpå. Du skal bruge 300 gram kogt bulgur til to voksne og to børn. Skal du lave deller til flere eller færre, så husk at tjekke i opskriften, hvor meget bulgur du skal gemme.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre