Oksekød i karry

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  •  fuldkornsris
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 1 stkgrøn peberfrugt
  • 250 gramchampignon
  • 1 stkløg
  • 300 gramoksekød i tern
  • 2 spskfiskesauce
  • 2 tskkarry
  • 2 dlvand
  • 2 dlkokosmælk
  • 1/2 terninghønsebouillon
  • 1 spskakaciehonning*
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

En hurtig og lækker ret med karry, kokos, oksekød og grønt. Det er oftest billigst at købe en bøf eller to og skære i tern, fremfor at købe kødet færdigskåret. Og så er det også ofte mere mørt. Her har vi brugt Lidls middagsbøffer - men du kan bruge lige det, du har lyst til :o)

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken. Vask peberfrugterne, befri dem for kerner og skær dem i strimler. Rens og vask champignonerne og skær dem i kvarte. Hak løget i grove tern. Stil alle grøntsagerne til side.

2. Skær kødet i mundrette bidder og lynsteg dem ved høj varme i lidt olivenolie i en wok eller dyb pande. Når kødet har fået et par minutter og næsten er færdigtilberedt, tilsætter du halvdelen af fiskesaucen og steger 30 sekunder mere. Husk at røre undervejs. Tag kødet af og stil det til side.

3. Uden at gøre wok eller pande ren steger du løg og karry i lidt mere olivenolie. Rør godt og steg et par minutter, til det dufter dejligt. Tilsæt vand, kokosmælk, bouillon og resten af fiskesaucen og rør godt. Tilsæt grøntsagerne og lad dem koge med til de er møre men stadig har bid. Smag til med lidt honning og evt. mere fiskesauce og bouillon.

4. Server med dampende varme ris og evt. lidt grønt på toppen, hvis du har det på lager.

5. Velbekomme :o)

Tip

I opskriften er der beregnet 300 gram kød til to voksne og to børn. Det svarer ca. til to bøffer, og så er der grøntsager og ris for resten. Hvis I er mere sultne, så husk at købe lidt mere kød. Har du i øvrigt kokosmælk tilovers, så kan du sagtens fryse det ned i en beholder med tætsluttende låg. Så har du til næste gang, du skal bruge det.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre