Oksekødspie med camoufleret blomkål

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkløg
  • 200 gramgulerødder*
  • 1/2 stkblomkål
  • 2 tskkarry
  • 400 gramhakket oksekød
  • 2 dlvand
  • 1 terningoksebouillon
  • 35 gramtomatpuré
  • 4 pladebutterdejsplader
  • 1 stkæg
  • 3 stkmajskolber
  •  durum-eller hvedemel
  •  ketchup
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Pie er en klassiker i bl.a. England, Australien og USA. Og vi forstår det godt, for pies smager super godt. Her har vi lavet en pie med fyld af oksekød og camoufleret blomkål. Og tro os: Ungerne opdager aldrig, at de rent faktisk har spist noget virkelig sundt. Altså før det er for sent (hæ hæ)..! God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 220 grader varmluft. Hak løget fint. Skræl gulerødderne og skær dem i tern. Skyl blomkålet, del det i buketter og blend dem helt fint i en foodprocessor eller en minihakker.

2. Steg løg og og karry i lidt olivenolie i en dyb pande eller en gryde, til løgene har taget en smule farve, og de dufter dejligt. Tilsæt kødet og rør godt, til det er brunet godt af på alle sider.

3. Tilsæt vand, smuldret bouillon, tomatpure, gulerødder og blomkål og steg videre i ca. fem minutter, til en del af vandet er fordampet. Smag til med salt og peber og sluk for varmen.

4. Smør et tærtefad med lidt olivenolie. Rul halvdelen af butterdejen ud i lidt hvedemel, så pladerne dækker bund og sider. Klip de overskydende kanter af og brug dem til at "lappe" evt. huller. Det er måske lidt af et puslespil, men bare rolig: Det behøver altså ikke at være fuldkommen perfekt. Prik bunden et par gange med en gaffel og pensl kanten med sammenpisket æg.

5. Fordel fyldet i tærteformen. Rul resten af butterdejen ud i lidt hvedemel, så stykkerne passer som låg til tærten. Klip igen den overskydende dej af og brug det til at "lappe" med. Lav et par småt snit med en kniv i låget, så dampen kan slippe ud.

6. Pensl tærten og evt. samlinger med sammenpisket æg og bag den i ovnen i ca. 20 minutter, til den er smukt gylden på toppen.

7. Skær imens top og bund af majskolberne og fjern de der mega irriterende hår (hvem har i øvrigt fundet på dem???). Del majskolberne i mindre stykker og kog dem i ca. ti minutter i letsaltet vand.

8. Server tærten med majskolber og en klat ketchup til at dyppe i. Velbekomme :o)

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre