Oksespyd med arabisk salat og humus

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • Spyd
  • 5 dlkogende vand
  • 250 gramcouscous
  • 300 gramungkvæg i tern
  • 0.5 spskspidskommen
  • 0,5 spsktørret oregano
  • 0.25 spsksalt
  • 250 gramcherrytomater
  •  olivenolie
  •  grillspyd
  • Couscoussalat
  • 0.5 pottepersille
  • 0.5 stkagurk
  • 1 stkgranatæble
  • 100 gramsorte oliven
  • 100 gramfeta i tern
  • 1 stkøkologisk citron
  • 8 skivefuldkornstoast
  •  humus
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

De smager altså virkelig godt de her krydrede oksespyd med cherrytomater. Vi serverer dem med en nem arabisk salat med feta, oliven, granatæbler og bredbladet persille, humus og ristet fuldkornstoast. Kan du finde bredbladet persille i supermarkedet, så brug det - det giver en ekstra dejlig smag. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 220 grader varmluft.

2. Hæld kogende vand over couscousen i en gryde. Tilsæt lidt salt, rør rundt, læg låg på og lad det trække indtil serveringen.

3. Hæld oksekødet i en frysepose og tilsæt en sjat olie, spidskommen, oregano og lidt salt. Massér marinaden rundt i kødet. Sæt kødet på spyd med skyllede cherrytomater imellem. Bag spydene i ovnen i 15-20 minutter.

4. Hak persillen fint. Skyl og skær agurken i tern. Halver granatæblet og tryk kernerne ud i en skål. Har du købt løse granatæblekerner, giver det vist sig selv!

5. Bland det hele sammen med couscous og sorte oliven. Top med feta, reven citronskal og saften fra citronen. Rist toastbrødet i en brødrister.

6. Server spydene sammen med den lækre couscoussalat, toastbrød og humus. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn pille granatæblekerne ud af skallen, hvis du bruger hele granatæbler. Men husk (for en vis herres skyld) et forklæde - kernerne afgiver en del farve, for nu at sige det på jysk..! Ungerne kan også skære agurk i skiver.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre

Oksespyd med arabisk salat og humus

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • Spyd
  • 5 dlkogende vand
  • 250 gramcouscous
  • 300 gramungkvæg i tern
  • 0.5 spskspidskommen
  • 0,5 spsktørret oregano
  • 0.25 spsksalt
  • 250 gramcherrytomater
  •  olivenolie
  •  grillspyd
  • Couscoussalat
  • 0.5 pottepersille
  • 0.5 stkagurk
  • 1 stkgranatæble
  • 100 gramsorte oliven
  • 100 gramfeta i tern
  • 1 stkøkologisk citron
  • 8 skivefuldkornstoast
  •  humus
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

De smager altså virkelig godt de her krydrede oksespyd med cherrytomater. Vi serverer dem med en nem arabisk salat med feta, oliven, granatæbler og bredbladet persille, humus og ristet fuldkornstoast. Kan du finde bredbladet persille i supermarkedet, så brug det - det giver en ekstra dejlig smag. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 220 grader varmluft.

2. Hæld kogende vand over couscousen i en gryde. Tilsæt lidt salt, rør rundt, læg låg på og lad det trække indtil serveringen.

3. Hæld oksekødet i en frysepose og tilsæt en sjat olie, spidskommen, oregano og lidt salt. Massér marinaden rundt i kødet. Sæt kødet på spyd med skyllede cherrytomater imellem. Bag spydene i ovnen i 15-20 minutter.

4. Hak persillen fint. Skyl og skær agurken i tern. Halver granatæblet og tryk kernerne ud i en skål. Har du købt løse granatæblekerner, giver det vist sig selv!

5. Bland det hele sammen med couscous og sorte oliven. Top med feta, reven citronskal og saften fra citronen. Rist toastbrødet i en brødrister.

6. Server spydene sammen med den lækre couscoussalat, toastbrød og humus. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn pille granatæblekerne ud af skallen, hvis du bruger hele granatæbler. Men husk (for en vis herres skyld) et forklæde - kernerne afgiver en del farve, for nu at sige det på jysk..! Ungerne kan også skære agurk i skiver.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre