Oliventapenade

Ingredienser

( 1 portion )

  • 1 pottepersille
  • 200 gramsorte oliven- uden sten
  • 1 fedhvidløg
  • 3/4 dlolivenolie
  •  salt
Føj til indkøbsliste
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Alt det andet

Oliventapenade

Madplaner med ugens tilbud fra REMA 1000
Spar op til 14.400,- / år
på madbudgettet
for en gennemsnitsfamilie på fire*
I samarbejde med

3.6, Meget populær

Oliventapenade er et lækkert alternativ til pesto og smager fantastisk på et stykke rugbrød toppet med pølse - eller som smørrelse i en lækker sandwich. Og det allerbedste? Det tager mindre end ti minutter at lave sin egen tapenade! God fornøjelse :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 pottepersille
  • 200 gramsorte oliven- uden sten
  • 1 fedhvidløg
  • 3/4 dlolivenolie
  •  salt

Fremgangsmåde

1. Skyl persillen og hæld væden fra de sorte oliven. Blend persille, oliven, hvidløg og olivenolie i en minihakker eller foodprocessor.

2. Smag til med salt - og vupti, så er der hjemmelavet oliventapenade.

3. Velbekomme :o)

Tip

Du kan opbevare oliventapenaden i et par dage i køleskabet, hvis du opbevarer den i et helt rent glas, som du forinden har skoldet med kogende vand. Top med olivenolie, så der dannes et "låg" over tapenaden. Så kan der ikke komme ilt til, og holdbarheden forlænges. Smart, ik'? :o)

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre

* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.

Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.