Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
25 min
Ventetid
10 min
En lækker omelet serveret med bagte bagekartofler, hvidløgsdressing og smørstegt kål. En nem og lækker ret uden kød. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 1000 grambagekartofler
- 8 stkæg
- 1 dlmælk
- 500 gramspidskål
- 2 dlfraiche 5%
- 1 fedhvidløg
- salt
- peber
- olivenolie
- smør
- bagepapir
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 230 grader varmluft. Vask kartoflerne og halver dem.2
Du kan lave dem med eller uden riller. Hvis du laver dem med riller, så snit tern i overfladen og dryp med olivenolie. Drys derefter med lidt salt, peber eller andet favoritkrydderi. Bag kartoflerne i ovnen på en bageplade beklædt med bagepapir i 25-30 minutter til de er gyldne.3
Pisk æg sammen med mælk, salt og peber i en skål. Hæld æggemassen på panden og steg den på middel varme. Læg et låg på panden eller brug lidt alufolie - så sætter omeletten sig hurtigere.4
Imens omeletten simrer, laver du resten. Skyl og skær kål i tynde strimler og steg det i lidt smør på en pande til det har fået lidt farve. Krydr med salt og peber.5
Bland creme fraiche med presset hvidløg og smag til med salt og peber.6
Server omeletten med bagte kartofler, hvidløgdressing og smørstegt kål. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at slå æg ud i skålen og piske dem sammen.