Omelet med bagte kartofler, hvidløgsdressing og lynstegt kål

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1000 grambagekartofler
  • 8 stkæg
  • 1 dlmælk
  • 500 gramspidskål
  • 2 dlfraiche 5%
  • 1 fedhvidløg
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  smør
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Omelet med bagte kartofler, hvidløgsdressing og lynstegt kål

I samarbejde med

5.0, Mambeno-favorit!

En lækker omelet serveret med bagte bagekartofler, hvidløgsdressing og smørstegt kål. En nem og lækker ret uden kød. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1000 grambagekartofler
  • 8 stkæg
  • 1 dlmælk
  • 500 gramspidskål
  • 2 dlfraiche 5%
  • 1 fedhvidløg
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  smør
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 230 grader varmluft. Vask kartoflerne og halver dem.

2. Du kan lave dem med eller uden riller. Hvis du laver dem med riller, så snit tern i overfladen og dryp med olivenolie. Drys derefter med lidt salt, peber eller andet favoritkrydderi. Bag kartoflerne i ovnen på en bageplade beklædt med bagepapir i 25-30 minutter til de er gyldne.

3. Pisk æg sammen med mælk, salt og peber i en skål. Hæld æggemassen på panden og steg den på middel varme. Læg et låg på panden eller brug lidt alufolie - så sætter omeletten sig hurtigere.

4. Imens omeletten simrer, laver du resten. Skyl og skær kål i tynde strimler og steg det i lidt smør på en pande til det har fået lidt farve. Krydr med salt og peber.

5. Bland creme fraiche med presset hvidløg og smag til med salt og peber.

6. Server omeletten med bagte kartofler, hvidløgdressing og smørstegt kål. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at slå æg ud i skålen og piske dem sammen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre