Omelet med porre, skinke og svampe

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkporre
  • 250 gramchampignon
  • 150 gramkogt skinke
  • 10 stkæg
  • 2 dlmælk
  • 100 gramrevet ost
  • 1 pottepurløg
  • 4 skiverrugbrød
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Denne omelet er super hurtig at lave til en hurtig omgang aftensmad. Opskriften giver 1 omelet pr. person. God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Rens og vask porren grundigt og skær den i tynde ringe. Husk, at der kan gemme sig genstridige jordrester i mellem bladene. Rens og vask champignonerne og skær dem i skiver. Skær skinken i strimler.

2. Steg porreringene i lidt olivenolie på en pande, til de er blevet bløde. Tilsæt champignon og skinke og steg videre et par minutter, til det hele er gennemvarmt. Smag til og krydr evt. med salt og peber, men husk at skinken i forvejen er salt. Stil skinkeblandingen til side, mens du laver omeletterne.

3. Pisk æg sammen med mælk og salt og peber. Hæld 1/4 af æggemassen på en pande med lidt olie og steg omeletten ved middelvarme, til den har sat sig og ikke længere er flydende. Løft den rundt i kanten med jævne mellemrum, så den ikke brænder på.

4. Fordel 1/4 af osten og derefter skinkeblandingen på den ene halvdel af omeletten. Lad den stå lidt, til osten begynder at smelte. Brug en palet til at folde omeletten sammen på midten.

5. Lav endnu tre omeletter og server dem med lidt grønt på toppen og ristet rugbrød på tallerkenen.

6. Velbekomme :o)

Tip

Hvis du laver fire omeletter, så brug en pande, der er ca. 24 cm i diameter. Du kan også bare bruge en endnu større pande og nøjes med at lave to omeletter, som du så deler i to. Og vupti, så er der alligevel en omelet til hver - på den halve tid :o)

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre