Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
25 min
35 min
Vi er så vilde med one pot-variationer! Altså nem aftensmad hvor alt bliver tilberedt i samme gryde eller fad. Her har vi lavet en lidt utraditionel udgave med kartofler og svinemørbrad, og den er virkelig god! Opskriften er til to dage, så husk at gemme resterne til i morgen. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 1 stksvinemørbrad
- 1 terninggrøntsagsbouillon
- 4 dlkogt vand
- 1 dåsehakkede tomater
- 70 gramtomatpuré
- 1 stkløg
- 1 fedhvidløg
- 400 gramkartofler
- 0.5 stkknoldselleri
- 300 gramgulerødder
- frisk eller tørret timian
- 3 spskrød pesto
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Opvarm ovnen til 220 grader varmluft.2
Start med at lægge svinemørbraden i en stegeso sammen med grøntsagsbouillon rørt ud i kogt vand, hakkede tomater, tomatpuré, en håndfuld frisk timian, eller et par teskefulde af den tørrede udgave, og rød pesto. Bland det hele godt sammen.3
Sæt det i ovnen, imens du laver grøntsagerne klar.4
Skær løget i både. Pres hvidløget. Skræl kartofler, knoldselleri og gulerødder og skær dem i mundrette stykker. Tag det ildfaste fad ud og bland grøntsagerne sammen med sovsen.5
Sæt stegesoen i ovnen igen med enten låg på i ca. 30-35 minutter. Svinemørbraden må gerne være svagt rosa i midten.6
Tag mørbraden op af fadet og skær den i skiver - og smag saucen til med salt og peber.7grønt drys til børn under 3 år. Velbekomme!
Servér retten i dybe tallerkner - evt. med lidt grønt på toppen, hvis du har den slags på lager. Undlad dogTip
Husk at gemme lidt kød til i morgen, hvor resterne skal bruges i en lækker nudelsalat i morgen.
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn skære kartofler og selleri i stykker - og gulerødder, hvis de er stærke nok.