One pot med svinemørbrad og grøntsager

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 400 gramkartofler
  • 0.5 stkknoldselleri
  • 300 gramgulerødder*
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 4 dlkogt vand
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 70 gramtomatpuré
  •  frisk eller tørret timian
  • 2 spskrød pesto
  • 1 stksvinemørbrad
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Vi er så vilde med one pot-variationer! Altså nem aftensmad hvor alt bliver tilberedt i samme gryde eller fad. Her har vi lavet en lidt utraditionel udgave med kartofler og svinemørbrad, og den er virkelig god! Opskriften er til to dage, så husk at gemme resterne til i morgen. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 220 grader varmluft.

2. Skær løget i både. Pres hvidløget. Skræl kartofler, knoldselleri og gulerødder og skær dem i mundrette stykker. Læg det hele i en stegeso eller i et ildfast fad.

3. Bland grøntsagsbouillon med kogt vand og tilsæt det i stegesoen sammen med hakkede tomater, tomatpuré, en håndfuld frisk timian, eller et par teskefulde af den tørrede udgave, og rød pesto. Bland det hele godt sammen.

4. Læg svinemørbraden i fadet og sørg for, at den er dækket med væde og grøntsager.

5. Sæt fadet i ovnen med enten låg på stegesoen eller staniol over det ovnfaste fad i ca. 30 minutter. Svinemørbraden må gerne være svagt rosa i midten.

6. Tag mørbraden op af fadet og skær den i skiver - og smag saucen til med salt og peber.

7. Servér retten i dybe tallerkner - evt. med lidt grønt på toppen, hvis du har den slags på lager. Undlad dog grønt drys til børn under 3 år.

8. Velbekomme!

Tip

Husk at gemme lidt kød til i morgen, hvor resterne skal bruges i en lækker nudelsalat i morgen. Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn skære kartofler og selleri i stykker  - og gulerødder, hvis de er stærke nok.

 
De fineste rygsække

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre