Ostetacos med oksekød og grønt

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 200 gramrevet cheddar
  • 1 stkløg
  • 400 gramhakket oksekød
  • 1 stksquash
  • 40 gramtaco krydderimix
  •  salat efter eget valg
  • 3 stktomater
  • 0.5 stkagurk
  • 140 gramløse majs
  •  groft flute
  •  dressing efter eget valg
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

De er altså ret lækre og vildt sjove at lave de her osteskaller - selvom de måske er en anelse syndige. Vi har lavet vores egen version af de klassiske tacoskaller ved at smelte ost i ovnen og give den en form som tacoskal. Vi serverer dem med oksefyld, grøntsager og flutes. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

2. Beklæd to bageplader med bagepapir - hæld ca. 25 gram ost i fire bunker på hver bageplade, så de har en diameter på ca. 15 cm. Bag osten i 10-15 minutter. Imens gør du en bagerist klar. Stil den ovenpå fire lige høje kopper - i hvert hjørne af risten. Du kan også begynde på kødsaucen i punkt tre, mens osten smelter.

3. Tag forsigtigt den smeltede ost ud af ovnen med en paletkniv eller lignende og læg hvert stykke over to jernriller, så det former en tacoskal - pas på, at du ikke brænder nallerne! Lad dem hænger og hygge sig, mens de køler af, og du laver resten.

4. Hak løget fint. Steg det i lidt olivenolie på en pande, til det har taget farve. Tilsæt kødet og steg videre under omrøring, indtil kødet er brunet godt af. Skyl squashen, riv den på den grove side af et rivejern og tilsæt den til kødblandingen sammen med tacomix.

5. Skyl salaten, tomaterne og agurken og skær det hele i mindre stykker. Tag vandet fra majsene og kom grøntsagerne i små skåle. Rist brødet i ovnen eller i en brødrister.

6. Server de lækre ostetacos med fyld af oksekød, grøntsager, flutes og måske lidt dressing, hvis du har det på lager.

7. Velbekomme!

Tip

Du kan sagtens købe revet ost i supermarkedet. Men det er meget billigere at købe et helt stykke ost, som du både kan bruge til revet ost, ostestave til madpakkerne og skære i skiver til en lun bolle om eftermiddagen.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre