Ovnfrikadeller med pasta vendt i pikantsovs og salat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkløg
  • 1 pottefrisk basilikum
  • 1 stkæg
  • 0.5 dlmælk
  • 400 gramhakket oksekød
  • 1 tsksalt
  • 25 gramrasp
  •  fuldkornspasta
  • 200 grampikantost
  • 0.5 stkagurk
  • 10 stkcherrytomater
  •  salat efter eget valg
  • 200 gramgulerødder*
  • 1 stkavocado
  •  dressing efter eget valg
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Frikadeller stegt i ovnen er simpelthen så nem aftensmad - og så smager de virkelig godt. Vi har lavet en version med frisk basilikum og serveret dem med pasta vendt i pikantost og salat som tilbehør. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

2. Del løget i kvarte og giv det en snurretur i en minihakker sammen med skyllet basilikum (gem evt. lidt som pynt til severing), æg og mælk. Rør løgblandingen sammen med kød, salt og rasp til konsistensen er som tyk havregrød. Er den for lind og "vandet", tilsætter du lidt mere rasp, er den for fast, tilsætter du lidt mere mælk.

3. Form små frikadeller af farsen og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i 20-25 minutter.

4. Kog imens pastaen efter anvisningen på pakken. Vend med pikantost og smag til med salt og peber.

5. Skyl agurk, tomater og salat. Skræl gulerødderne og skær det hele i mundrette bidder. Del avocadoen, fjern stenen og skær kødet i tern. Dryp dem evt. med lidt citron for at undgå, at den bliver brun. Bland grøntsagerne til en salat med valgfri dressing.

6. Server de lækre frikadeller med pikantpasta og salat.

7. Velbekomme!

Tips

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære agurk og tomater i mindre stykker. De kan også hjælpe med at skære avocadoen i tern.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre