Ovnfrikadeller med sprøde kartofler og granatæblesalat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 750 gramfrosne kartoffelbåde
  • 1 stksquash
  • 1 stkløg
  • 500 gramhakket svinekød
  • 0.25 spsksalt
  • 1 stkæg
  • 1.5 dlmælk
  • 15 gramhvedemel
  • 1 stkgranatæble
  • 300 gramfærdig kålsalat
  • 100 gramsalatost i tern
  • 100 gramfærdig nøddeblanding
  •  dressing efter eget valg
  • 2.5 dlcreme fraiche 9 %
  • 1 fedhvidløg
  •  peber
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Frikadeller i ovnen er super nemme at lave og sprutter ikke! Vi serverer dem med ovnkartofler og granatæblesalat med hvidløgsdressing. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 210 grader varmluft.

2. Læg kartoflerne på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 25 minutter til de er sprøde og gyldne. Husk at vende dem undervejs.

3. Skyl squashen, riv den på den fine side af et rivejern og hak løget fint. Rør kødet sammen med salt i en skål. Rør herefter squash, løg og æg i farsen.

4. Tilsæt mælk og mel og rør til konsistensen er som tyk havregrød. Er den for lind og "vandet", tilsætter du lidt mere mel. Er den for fast, tilsætter du lidt mere mælk.

5. Form frikadeller af farsen og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i 20-25 minutter. Hvis du vil undgå fars på fingrene, kan du stoppe farsen i en frysepose, klippe hul i hjørnet og trykke små deller ud på pladen.

6. Halver imens granatæblet og pres kernerne ud i en skål (pas på tøjet!). Bland dem med den færdig kålsalat, salatost, de ristede nødder og valgfri dressing.

7. Bland creme fraiche med presset hvidløg og smag til med salt og peber.

8. Server frikadellerne med ovnkartofler, salat og hvidløgsdressing. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at lave hvidløgsdressing.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre