Ovnfrikadeller med stuvet grønt og kartofler

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • Deller
  • 1 stkløg
  • 1 pottefrisk basilikum
  • 1 stkæg
  • 2 dlmælk
  • 400 gramhakket svinekød
  • 1.5 tsksalt
  • 25 gramrasp
  • 600 gramkartofler
  • Stuvning
  • 0.5 bundtgrønne asparges
  • 1 stkbroccoli
  • 300 gramgulerødder
  • 20 gramsmør
  • 25 gramhvedemel
  • 3 dlmælk
  • 0.5 stkcitron
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir
  •  muskat
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Ovnfrikadeller med stuvet grønt og kartofler

I samarbejde med

3.9, Meget populær

Ovnfrikadeller er super nemme at lave, og i denne udgave har vi krydret dem med frisk hakket basilikum og serveret med kartofler og stuvet broccoli med gulerødder og asparges. Du kan sagtens erstatte grøntsagerne med andre, du lige har på lager. Velbekomme!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Deller
  • 1 stkløg
  • 1 pottefrisk basilikum
  • 1 stkæg
  • 2 dlmælk
  • 400 gramhakket svinekød
  • 1.5 tsksalt
  • 25 gramrasp
  • 600 gramkartofler
  • Stuvning
  • 0.5 bundtgrønne asparges
  • 1 stkbroccoli
  • 300 gramgulerødder
  • 20 gramsmør
  • 25 gramhvedemel
  • 3 dlmælk
  • 0.5 stkcitron
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir
  •  muskat

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft. Del løget i kvarte og giv det en snurretur i en minihakker sammen med basilikum, æg og mælk. Rør løgblandingen sammen med kød, salt og rasp til konsistensen er som tyk havregrød. Er den for lind og "vandet", tilsætter du lidt mere rasp - er den for fast, tilsætter du lidt mere mælk.

2. Form små frikadeller af farsen og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i 20-25 minutter. Hvis du vil undgå fars på fingrene kan du stoppe farsen i en frysepose, klippe hul i hjørnet og trykke små deller ud på pladen.

3. Kog kartoflerne møre i en gryde med saltet vand.

4. Knæk den nederste del af aspargesene og smid dem væk. Skær resten i mundrette bidder. Skyl broccolien og del den i mindre buketter. Skræl gulerødderne og skær dem i mindre stykker. Kog grøntsagerne i 2-3 minutter og hæld herefter vandet fra og gem det til sovsen.

5. Smelt smørret i en gryde, tilsæt melet og rør kraftigt, så det ikke brænder på. Lad det riste let i et par minutter, mens du rører. Det får melsmagen til at forsvinde. Tilsæt mælk og kogevand lidt efter lidt, mens du pisker kraftigt, indtil du har opnået den ønskede konsistens. Smag til med muskat, salt, peber og lidt citronsaft. Tilsæt broccoli, asparges og gulerødder og varm langsomt op.

6. Server de lækre ovnfrikadeller med kartofler og stuvet broccoli. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at knække aspargesene og dele broccolien i mindre buketter. De kan også hjælpe med at skrælle gulerødderne og skære dem i tern.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre