Pandestegt mørksej med bagt græskarsalat og lemondressing

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkhokkaidogræskar
  • 1 dåsekikærter
  • 0.5 spskspidskommen
  • 75 gramrucola
  • 200 gramsalatost i tern 3%
  • 2.5 dlcreme fraiche 9 %
  • 1 stkcitron
  • 250 grammørksejfilet
  •  akaciehonning
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Pandestegt mørksej med bagt græskarsalat og lemondressing

I samarbejde med

5.0, Mambeno-favorit!

En lækker ret med mørksej og en smagfuld salat med bagt hokkaidogræskar, kikærter vendt med spidskommen, rucola og feta. Serveret med en simpel dressing af creme fraiche, citron og honning (du kan også bruge lidt sukker). God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 stkhokkaidogræskar
  • 1 dåsekikærter
  • 0.5 spskspidskommen
  • 75 gramrucola
  • 200 gramsalatost i tern 3%
  • 2.5 dlcreme fraiche 9 %
  • 1 stkcitron
  • 250 grammørksejfilet
  •  akaciehonning
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

2. Skyl græskarret, halver det og udhul det for kerner. Skær græskarret i tynde skiver og vend dem med olivenolie, salt og peber. Placer græskarstykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 20 min.

3. Kom kikærterne i en si og overhæld dem med vand. Vend kikærterne med en god sjat olivenolie, spidskommen, salt og peber.

4. Skyl rucolaen og vend den sammen med kikæterne og salatosten.

5. Rør creme fraichen sammen med lidt citronsaft, revet citronskal, lidt honning eller sukker efter smag, salt og peber.

6. Skær mørksejen i mindre stykker og krydr dem med salt og peber. Varm en pande op med olivenolie og steg stykkerne 2-3 min. på hver side.

7. Vend de bagte græskarstykker sammen med salaten og server den sammen med pandestegt mørksej og lemondressing. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn vende kikærterne sammen med olivenolie, spidskommen, salt og peber.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre