Panerede mørksejstykker med porre, kartofler og sennepssauce

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1000 gramkartofler
  • 250 grammørksejfilet
  • 1 stkæg
  • 3 stkporre
  • 1 spskdijonsennep
  • 1.5 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 1 dlvand
  • 0.5 terninggrøntsagsbouillon
  • 0.25 spsktørret timian
  •  hvedemel
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  akaciehonning
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Panerede mørksejstykker med porre, kartofler og sennepssauce

I samarbejde med

5.0, Mambeno-favorit!

Her serverer vi hvedepanerede mørksejstykker, som vi serverer med kartofler, dampede porre og lækker sennepssauce. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1000 gramkartofler
  • 250 grammørksejfilet
  • 1 stkæg
  • 3 stkporre
  • 1 spskdijonsennep
  • 1.5 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 1 dlvand
  • 0.5 terninggrøntsagsbouillon
  • 0.25 spsktørret timian
  •  hvedemel
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  akaciehonning

Fremgangsmåde

1. Skrub kartoflerne og kog dem møre i en gryde med saltet vand. Hvis der er meget store kartofler i blandt, så halver dem. Hæld vandet fra og stil kartoflerne til side.

2. Skær sejfileterne ud i mundrette bidder og vend dem først i sammenpisket æg og herefter i hvedemel. Krydr med salt og peber og steg dem på en pande i rigeligt olie.

3. Rens og skyl porrerne og skær hver porre i 3-4 stykker. Læg dem ned til kartoflerne og lad dem dampe/koge med i 4 minutter.

4. Rør nu sennep, madlavningsfløde, vand, bouillon og timian sammen i en gryde ved middel varme. Rør godt og smag til med salt, peber og akaciehonning.

5. Server de panerede mørksejstykker med kartofler, sennepssovs og dampede porre. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skrubbe kartoflerne.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre