Paneret torskefilet med rodfrugter og persillesovs

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 350 gramkartofler
  • 600 gramblandede rodfrugter
  • 2.5 dlcremefine 15%
  • 2 spskmajsstivelse
  • 2 dlvand
  • 1 stkæg
  • 50 gramrasp
  • 225 gramtorskefilet
  • 1 pottepersille
  •  olivenolie
  •  bagepapir
  •  rapsolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Paneret torskefilet med rodfrugter og persillesovs

I samarbejde med

En lækker fiskeret med paneret torskefilet, som vi serverer med ovnbagte rodfrugter og persillesovs. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 350 gramkartofler
  • 600 gramblandede rodfrugter
  • 2.5 dlcremefine 15%
  • 2 spskmajsstivelse
  • 2 dlvand
  • 1 stkæg
  • 50 gramrasp
  • 225 gramtorskefilet
  • 1 pottepersille
  •  olivenolie
  •  bagepapir
  •  rapsolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

2. Skræl kartoflerne og rodfrugterne og skær dem i mundrette stykker. Vend dem herefter i lidt olivenolie, salt og peber. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag i ovnen i ca. 25 minutter.

3. Hæld Cremefine i en lille gryde og bring det i kog. Rør majsstivelse og vand sammen og hæld det i gryden under omrøring. Skru ned for varmen når sovsen har den tykkelse du ønsker.

4. Slå ægget ud i en dyb tallerken og pisk det. Hæld raspen på en flad tallerken og vend det med salt og peber. Skær torsken i mindre stykker og vend dem først i æggemassen og herefter i raspen.

5. Varm en pande op med en god sjat rapsolie og steg fiskestykkerne, til de har en gylden overflade på begge sider.

6. Skyl persillen og hak den fint. Vend den i sovsen og smag til med salt og peber.

7. Server de panerede torskefileter med de ovnbagte rodfrugter og persillesovsen. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn vende fiskestykkerne i æg og rasp.

Ekstra smag: Top fisken med citronsaft.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre