Pariserbøf med spejlæg, rødbeder, kapers og gnavergrønt

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  •  syltede rødbeder
  •  salat efter eget valg
  • 1 stkrødløg
  • 500 gramhakket oksekød
  • 4 skivegroft sandwichbrød
  • 4 stkæg
  • 60 grammayonnaise
  •  høvlet peberrod
  •  kapers
  • 0.5 stkagurk
  • 400 gramgulerødder*
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Pariserbøf smager fuldstændig fantastisk og rummer alle smagsnuancer af surt fra kapers, bittert fra løgene, sødt fra rødbederne og salt og umami fra bøffen og ægget. Normalt får man en rå æggeblomme til, men vi har lavet den lidt mere børnevenlig med et spejlæg. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Skær rødbederne i tern. Skyl salaten og hak rødløget fint.

2. Form kødet til hakkebøffer, krydr med salt og peber og steg dem på en pande i lidt olivenolie - gør endelig ikke panden ren! Stil de færdigstegte hakkebøffer til side på en tallerken og dæk dem til med lidt alufolie.

3. Steg imens sandwichbrødet i lidt olivenolie eller smør på den samme pande, som du stegte bøfferne.

4. Slå æggene ud på en anden pande med lidt olivenolie. Krydr med salt og peber og steg dem til spejlæg.

5. Du kan enten lade børnene sammensætte deres egen sandwich eller blot smøre de ristede toastbrød med mayonaise og toppe med salat, bøf, spejlæg, rødbeder, rå løg, kapers og peberrod.

6. Skræl gulerødderne, skyl agurken og skær dem i stave til gnavergrønt. Server pariserbøfferne med gnavergrønt. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære rødbeder i tern. De kan også forme bøfferne og skære gnavergrønt.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre