Parmakylling med pikantost og rispilaf

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 650 gramkyllingefilet
  • 100 grampikantost
  • 100 gramparma- eller serranoskinke
  • 1 stkløg
  • 1 stkgrøn peberfrugt
  • 50 grammandler*
  • 2 tskkarry
  • 200 gramfuldkorns- el. alm. ris
  • 6 dlvand
  • 1 terninghønsebouillon
  • 50 gramrosiner*
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Mums! Lækre kyllingefileter fyldt med pikantost og svøbt i parma- eller serranoskinke. Her har vi serveret kyllingefileterne med nem rispilaf med løg, peberfrugt, mandler og rosiner. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

2. Skær en lomme på langs i toppen af hver kyllingfilet. Lav den så lang og dyb som muligt uden at skære igennem. Krydr med lidt salt og peber.

3. Fyld hver lomme med pikantost og vikl et par skiver parma- eller serranoskinke om hver kyllingefilet. Læg fileterne i et ovnfast fad med 1/2 cm vand i bunden og steg dem i ovnen i ca. 30 minutter, til de er gennemstegte.

4. Lav imens rispilafen. Hak løget fint. Rens og skyl peberfrugten og skær den i tern. Hak mandlerne groft.

5. Steg løg og karry i et minuts tid i lidt olivenolie i en gryde. Løgene skal ikke tage farve. Tilsæt risene og steg videre under omrøring i endnu et minut.

6. Tilsæt nu vand, smuldret bouillon, rosiner, peberfrugt og mandler og bring hele molevitten i kog. Lad det simre under låg i ca. 15-30 minutter, til risene er kogt møre. Det afhænger af, hvilken type ris, du bruger - se kogetiden på pakken.

7. Tjek undervejs, at risene ikke koger tør og smag til sidst til med lidt salt, hvis det er nødvendigt.

8. Servér de lækre kyllingefileter med rispilaf, lidt stegesky og evt. lidt grønt på toppen, hvis du har det på lager. Undlad dog grønt drys til børn under 3 år. Velbekomme!

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre