Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
30 min
0 min
Bolognese er FANTASTISK til at camouflere grøntsager, så de kan sniges i knapt så grøntsagstrænede unger. Her har vi smuglet gulerødder og knoldselleri i kødsaucen og serveret den med gnavergrønt. Husk at gemme halvdelen af kødsaucen til i morgen, hvor den skal bruges til mega lækker pizzalasagne. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 250 gramfuldkornspasta
- 2 stkløg
- 1 fedhvidløg
- 800 gramhakket oksekød
- 1 spskpaprika
- 300 gramgulerødder
- 0.5 stkknoldselleri
- 2 dåsehakkede tomater
- 70 gramtomatpuré
- 1 spsktørret oregano
- 2 dlvand
- 0.25 stkagurk
- 2 stksnackpeber
- salt
- peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Kog pastaen efter anvisningen på pakken.2
Hak løgene og hvidløget fint. Svits det i 3-4 minutter i lidt olivenolie i en gryde. Tilsæt hakket oksekød og paprika og rør rundt, til kødet er blevet brunet godt af.3
Skræl gulerødderne og sellerien (måske skal du bruge en kniv til skære bunden af) og riv begge dele på den grove side af et rivejern. Tilsæt det til gryden og steg videre i et par minutter under omrøring.4
Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, oregano og vand og rør godt. Lad bolognesen simre, så længe som muligt. Den bliver kun bedre af at stå og hygge sig!5
Skyl agurk og snackpeber og skær begge dele i stave til gnavergrønt.6
Smag bolognesen til med salt og peber og server den i dybe tallerkener med pasta og gnavergrønt, som tilbehør.7
Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn hjælpe med at skrælle gulerødderne og sellerien - skær evt. over i mindre stykker, så er det nemmere for dem. De kan også skære agurk i stave og skylle snackpeber.