Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
30 min
0 min
Bolognese er FANTASTISK til at camouflere grøntsager, så de kan sniges i knapt så grøntsagstrænede unger. Her har vi smuglet gulerødder og knoldselleri kødsaucen og serveret med gnavergrønt. Husk at gemme halvdelen af kødsaucen til i morgen, hvor den skal bruges til mega lækker pizzalasagne. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- fuldkornspasta
- 2 stkløg
- 1 fedhvidløg
- 800 gramhakket oksekød
- 1 spskpaprika
- 300 gramgulerødder
- 1 stkknoldselleri
- 2 dåsehakkede tomater
- 70 gramtomatpuré
- 1 spsktørret oregano
- 2 dlvand
- 0.5 stkagurk
- 2 stksnackpeber
- salt
- peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Kog pastaen efter anvisningen på pakken.2
Hak løg og hvidløg fint. Svits i 3-4 minutter i lidt olivenolie i en gryde, tilsæt hakket oksekød og paprika og rør godt til kødet er blevet brunet godt af på alle sider.3
Skræl gulerødderne og selleri (måske du skal bruge en kniv til skære bunden af) og riv begge dele på den grove side af et rivejern. Steg videre i et par minutter under omrøring.4
Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, oregano og vand og rør godt. Lad bolognesen simre, så længe du har tid. Den bliver kun bedre af at stå og hygge sig!5
Skyl agurk og peberfrugt og skær begge dele i stave til gnavergrønt.6
Smag bolognesen til med salt og peber og server i dybe tallerken med pasta og gnavergrønt, som tilbehør.7
Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn hjælpe med at skrælle gulerødder og selleri - skær den over i mindre stykker, så er det nemmere for dem. De kan også skære agurk i stave og skylle snackpeber.