Pasta bolognese med smuglergrønt - til to dage

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  •  fuldkornspasta
  • 2 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 800 gramhakket oksekød
  • 1 spskpaprika
  • 300 gramgulerødder*
  • 1 stkknoldselleri
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 70 gramtomatpuré
  • 1 spsktørret oregano
  • 2 dlvand
  • 0.5 stkagurk
  • 2 stksnackpeber
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Bolognese er FANTASTISK til at camouflere grøntsager, så de kan sniges i knapt så grøntsagstrænede unger. Her har vi smuglet gulerødder og knoldselleri kødsaucen og serveret med gnavergrønt. Husk at gemme halvdelen af kødsaucen til i morgen, hvor den skal bruges til mega lækker pizzalasagne. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Kog pastaen efter anvisningen på pakken.

2. Hak løg og hvidløg fint. Svits i 3-4 minutter i lidt olivenolie i en gryde, tilsæt hakket oksekød og paprika og rør godt til kødet er blevet brunet godt af på alle sider.

3. Skræl gulerødderne og selleri (måske du skal bruge en kniv til skære bunden af) og riv begge dele på den grove side af et rivejern. Steg videre i et par minutter under omrøring.

4. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, oregano og vand og rør godt. Lad bolognesen simre, så længe du har tid. Den bliver kun bedre af at stå og hygge sig!

5. Skyl agurk og peberfrugt og skær begge dele i stave til gnavergrønt.

6. Smag bolognesen til med salt og peber og server i dybe tallerken med pasta og gnavergrønt, som tilbehør.

7. Velbekomme!

Tips

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn hjælpe med at skrælle gulerødder og selleri - skær den over i mindre stykker, så er det nemmere for dem. De kan også skære agurk i stave og skylle snackpeber.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre