Pasta med linsebolognese

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 1 spskpaprika
  • 150 gramrøde linser
  • 70 gramtomatpuré
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 5 dlvand
  • 2 terninggrøntsagsbouillon
  • 1 tsktørret oregano
  • 1 tsktørret timian
  • 1 stksquash
  • 150 gramgulerødder
  • 250 gramfuldkornspastaskruer
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Pasta med linsebolognese

I samarbejde med

Pasta bolognese er et hit i de fleste børnefamilier. Her har vi lavet en udgave, hvor kødet er erstattet af røde linser og med en masse fylde fra squash og gulerødder. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 1 spskpaprika
  • 150 gramrøde linser
  • 70 gramtomatpuré
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 5 dlvand
  • 2 terninggrøntsagsbouillon
  • 1 tsktørret oregano
  • 1 tsktørret timian
  • 1 stksquash
  • 150 gramgulerødder
  • 250 gramfuldkornspastaskruer
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Pil skrællen af løget og hvidløgene og hak det fint.

2. Varm en dyb gryde op med lidt olivenolie og svits løg, hvidløg og paprika.

3. Tilsæt de røde linser, tomatpuré, hakkede tomater, vand, bouillon, oregano og timian. Lad det simre - og husk at røre i gryden undervejs.

4. Skyl squashen, skræl gulerødderne og riv begge på den grove side af et rivejern. Tilsæt squash og gulerødder til gryden og lad retten simre i ca. 20 minutter. Linsebolognesen bliver kun bedre, jo længere tid den står, så lad den simre videre, hvis du har tid.

5. Kog pastaerne efter anvisningen på posen.

6. Server linsebolognesen med pasta i skåle eller dybe tallerkener. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skylle squashen og skrælle gulerødderne.

Ekstra smag: Top med revet ost eller parmesan.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre