Pasta med valnødder og citron

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  •  fuldkornspasta
  • 70 gramparma- eller serranoskinke
  • 100 gramvalnødder
  • 2 spskakaciehonning*
  • 1 fedhvidløg
  • 20 stkcherrytomater
  • 1 dlkogevand
  • 1 stkøkologisk citron
  •  parmesan
  •  bagepapir
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

En nem og lækker pastaret med masser af cherrytomater og citron - og sprød parma og lækre honningristede valnødder på toppen. Sammen med masser af parmesan selvfølgelig. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft og kog pastaen efter anvisningen på panden. Husk at gemme kogevandet.

2. Læg parmaskiverne på en bageplade beklædt med bagepapir og giv det 10-15 minutter i ovnen, til det er sprødt. Lad det køle af på lidt køkkenrulle.

3. Rist valnødderne let på en pande. Tilsæt akaciehonning og krydr med en smule salt. Steg videre i et minut eller to, mens du rører undervejs, så de ikke brænder på. Læg valnødderne til afkøling på en tallerken.

4. Hak hvidløget fint. Skyl cherrytomaterne og skær dem i halve. Steg hvidløget i et minuts tid i lidt olivenolie på en pande. Tilsæt kogevand, saft og revet skal fra citronen og tomater og rør det hurtigt sammen. Smag til med lidt salt og peber og vend hele molevitten sammen med pastaen og en ekstra slat olivenolie.

5. Anret i dybe tallerkener og top med sprød parma, ristede honningvalnødder, revet parmesan og evt. lidt grønt, hvis du har det på lager. Undlad dog grønt drys til børn under 3 år.

6. Velbekomme!

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre