Pasta pollo med grøntsager

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 300 gramfuldkornspastaskruer
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 1 stkgul peberfrugt
  • 250 gramchampignon
  • 100 gramfriske spinatblade*
  • 100 gramfrosne ærter
  • 300 gramkyllingefilet
  • 70 gramparma- eller serranoskinke
  • 50 gramrevet mager ost
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Der findes et væld af færdigretter i supermarkedernes frostbokse. De smager fint, men det er nemt at lave din egen udgave, der smager endnu bedre. Her får du vores opskrift på pasta pollo. God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Kog pastaskruerne efter anvisningen på pakken og lad dem dryppe af i et dørslag. Vend dem efterfølgende med lidt olivenolie, så de ikke klistrer sammen.

2. Hak løg og hvidløg fint. Vask peberfrugterne, fjern kernerne og skær peberfrugtkødet i strimler. Vask og rens champignonerne og skær dem i halve. Skyl spinatbladene grundigt og overhæld ærterne med koldt vand i en si.

3. Skær kyllingefileterne i tynde strimler. Husk at vask fingre og køkkenredskaber efterfølgende.

4. Læg parma- eller serranoskinken på en kold pande og tænd for varmen. Steg skinken sprød, lad den dryppe af på lidt køkkenrulle og bræk den i mindre stykker.

5. Steg nu løgene på panden i et par minutter, uden at gøre den ren - tilsæt evt. lidt ekstra olivenolie, hvis der ikke er fedtstof nok fra skinken. Tilsæt kyllingen, krydr med salt og peber og steg, til strimlerne er gennemstegte. Tag løg- og kyllingeblandingen af panden. Tilsæt evt. lidt mere olivenolie og steg nu spinat, peberfrugter og champignoner i et par minutter, til spinaten er faldet sammen og de øvrige grøntsager er gennemvarme.

6. Tilsæt pasta, kylling, ærter og ost og rør godt. Lad det hele varme op, indtil ærterne er gennemvarme. Smag evt. til med lidt mere salt og peber, hvis du synes.

7. Server med parma- eller serranoskinke på toppen. Velbekomme :o)

Tip

Du kan sagtens købe revet ost i supermarkedet. Men det er meget billigere at købe et helt stykke ost, som du både kan bruge til revet ost, ostestave til madpakkerne og skære i skiver til en lun bolle om eftermiddagen. Og så slipper du også for underlige E-numre på middagsbordet :o)

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre