Pastasalat med tun, æg og avocado

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 400 gramfuldkornspasta
  • 4 stkæg
  • 70 gramparmaskinke eller bacon
  • 2 stktomater
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 1 stkavocado
  • 2 dåsetun i vand*
  • 1.5 dlcreme fraiche eller skyr
  • 1 spskdijonsennep- eller sød sennep
  • 1 pottepurløg
  • 0.5 stkcitron
  • 1 spskakaciehonning*
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Pastasalat er virkelig nem og lækker aftensmad - og et godt alternativ til rugbrødsmadderne. Her har vi fyldt pastasalaten med tun og masser af grøntsager. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Kog pastaen efter anvisningen på pakken og overhæld den med koldt vand. Lad pastaen dryppe af.

2. Kog æggene i ca. 9 minutter i kogende vand med låg på gryden. Skyl dem herefter i koldt vand og pil dem. Steg bacon eller skinke sprød på en tør pande og lad det dryppe af på lidt køkkenrulle.

3. Skyl tomater og peberfrugt og skær begge dele i mundrette bidder. Del avocadoen, fjern stenen og skær kødet i tern. Hæld vandet fra tunen.

4. Rør en hurtig dressing sammen af creme fraiche eller skyr, dijon- eller sød sennep og klippet purløg - og smag til med citronsaft, akaciehonning og salt og peber.

5. Vend pasta, grønt, tun og dressing sammen i en skål og server med et halveret æg og parma på toppen.

6. Velbekomme!

Tips

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære avocado i tern. De kan også klippe purløg og vende pastasalaten sammen med dressingen. 

Gem lidt pastasalat til ungernes madpakke - det er super lækker frokost!

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre