Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
30 min
20 min
Her har vi lavet en lækker (og syndig) og lidt anderledes udgave af de kendte chili cheese tops. Vi har byttet chlli ud med peberfrugt, så der ikke går ild i de mindste ganer - og de smager altså virkelig godt. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 0.5 stkrød peberfrugt
- 200 gramrevet cheddar
- 3 stkæg
- 100 gramhvedemel
- 100 gramrasp
- olie til friture
Fremgangsmåde
1
Skyl og rens peberfrugten. Skær den i meget små tern eller giv den en snurretur i en minihakker. Bland peberfrugten med revet ost.2
Pisk æggene sammen i en dyb tallerken og hæld mel og rasp på hver sin flade tallerken.3
Form små kugler af osten ved at presse den godt sammen. Hvis osten er for kold, kan du evt lige give det et par sekunder i mikroovnen, så er den nemmere at forme.4
Vend først kuglerne i mel, herefter i æg (sørg for, at de er helt dækket af æg), herefter rasp og så æg igen og til sidst rasp. Dvs. mel, æg, rasp, æg, rasp. Det er, hvad vi kalder ren luksuspanering!5
Opvarm en gryde med rigeligt olie eller brug en frituregryde. Olien er varm nok, når den syder, når du f.eks. dypper et lille stykke peberfrugt. Steg kuglerne til de er gyldenbrune.6
Servér de lækre pepper cheese tops som snacks med sød chilisauce, grøntsager eller som tilbehør til lige det, du lyster.7
Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at piske æggene sammen. De kan også forme kugler af osten.