Pizzasnegle med camoufleret blomkål

Ingredienser

Retten kan fryses

( Ca. 36 styk )

  • 3 dlkoldt vand
  • 1 dlkogende vand
  • 50 gramgær
  • 1 spskakaciehonning
  • 1 tsksalt
  • 1/4 dlolivenolie
  • 500 gramhvedemel
  • 200 gramgrahamsmel
  • 1 stkløg
  • 100 gramblomkål
  • 75 gramkogt skinke
  • 100 gramrevet ost
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 1 spsktørret oregano
  • 70 gramtomatpuré- svarer til en lille dåse
  •  peber
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Alt det andet

Pizzasnegle med camoufleret blomkål

I samarbejde med

3.9, Meget populær

Pizzasnegle behøver slet ikke at være en fedtede og usunde. Her får du opskriften på de lækreste pizzasnegle til madpakken. Med camoufleret blomkål og fuldkorn, så pizzasneglene kan serveres med god samvittighed. Tag ungerne med i køkkenet og bag en portion, så er der både til madpakken og til fryseren! God fornøjelse :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 3 dlkoldt vand
  • 1 dlkogende vand
  • 50 gramgær
  • 1 spskakaciehonning
  • 1 tsksalt
  • 1/4 dlolivenolie
  • 500 gramhvedemel
  • 200 gramgrahamsmel
  • 1 stkløg
  • 100 gramblomkål
  • 75 gramkogt skinke
  • 100 gramrevet ost
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 1 spsktørret oregano
  • 70 gramtomatpuré- svarer til en lille dåse
  •  peber
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Bland koldt vand med kogende vand, så det er lillefingerlunt. Rør gæren ud i det lunkne vand sammen med honningen i en røremaskine - eller brug en grydeske og dine superkræfter! Tilsæt salt, olie og mel lidt efter lidt, til dejen er fast og smidig og lige nøjagtigt ikke klæber til fingrene. Det er ikke sikkert, du skal bruge alt hvedemelet. Lad dejen hæve tildækket i skålen i en time, mens du laver fyldet.

2. Hak løget i fine tern og steg dem i lidt olivenolie på en pande, til de er blevet bløde og har taget lidt farve. Stil dem til side.

3. Skyl blomkålen og giv det en ordentlig tur i en minihakker, eller hak det så fint som muligt med din største og bedste kniv. Hak skinken fint og riv osten på den grove side af et rivejern.

4. Rør nu løg, blomkål, hakkede tomater, oregano og tomatpuré sammen i en skål. Blend det med en stavblender - eller mos det rigtig godt med et piskeris, alt efter hvor godt løg og blomkål skal camoufleres. Smag til med lidt salt og peber og rør skinken i tomatsaucen til sidst.

5. Del dejen i to og rul hver del ud på et meldækket bord til et aflangt stykke på ca. 30 x 50 cm. Fordel fyldet på de to stykker dej og smør det ud på hele fladen - bortset fra de øverste fem centimeter på den lange led. De skal bruges til at lukke med. Fordel den revne ost på toppen til sidst. Rul forsigtigt dejen fast sammen som en roulade. Skær evt. de to lidt ujævne ender af. Del derefter hver rulle i 12-18 stykker alt efter hvor store, du synes, pizzasneglene skal være. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og tryk dem flade med hånden. Lad pizzasneglene efterhæve tildækket i 30 min. og opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

6. Bag pizzasneglene i ovnen i ca. 15 minutter, eller til de er gyldne på toppen.

7. Så er der lækre pizzasnegle til madpakken - og til faldende blodsukker om eftermiddagen. Velbekomme :o)

Tip

Det er ikke sikkert, at du skal bruge al tomatsaucen. Hvis du har en rest tilovers, kan du fryse den ned og bruge den som topping på en hurtig pizza. Smart, ik' :o)

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre