Porre- og kartoffeltærte med skinke

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • Tærtedej og fyld
  • 100 gramhvedemel
  • 75 gramgrahamsmel
  • 25 gramhavregryn
  • 1 tsksalt
  • 0.5 dlolivenolie
  • 0.75 dlkoldt vand
  •  bagepapir
  • 3 stkporre
  • 150 gramgulerødder*
  • 300 gramkartofler
  • 150 gramkogt skinke
  • 100 grambacon i skiver
  • 4 stkæg
  • 1 dlmælk
  • 200 gramhytteost
  • 50 gramrevet ost
  • 1 tsksalt
  • 1 tskkarry
  •  olivenolie
  •  peber
  • Gnavergrønt
  • 1/2 stk agurk
  • 300 gramgulerødder*
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Tærte er nem og lækker aftensmad, der kan varieres i det uendelige. Her har vi fyldt en fuldkornstærtebund med porrer, kartofler, skinke og bacon - og en lækker æggemasse med hytteost. Men har du ikke lige alle råvarer på lager, kan du bare udskifte dem med andre. God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

Tærtedej

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Bland alle ingredienserne til dejen sammen i en skål og ælt det hele godt, til du har en fast og smidig dej. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir - eller på et meldækket bord, så den er stor nok til at dække tærteformen.

2. Læg dejen i en smurt tærteform - den skal hænge lidt udover kanten. Prik bunden hist og her med en gaffel, så bobler den ikke op. Bag tærtedejen i ovnen i 10 min. og tag den herefter ud.

Fyld

3. Fjern imens top og bund og rens porrerne grundigt for jord og skær dem i tynde strimler. Skræl gulerødder og kartofler. Riv gulerødderne groft og skær kartoflerne i tern. Skær skinken i strimler.

4. Læg baconskiverne på en kold pande og tænd så for varmen. Lad baconen stege et par minutter, til det har fået lidt farve men ikke er blevet helt sprødt. Tag baconen af panden og læg det på lidt køkkenrulle. Skær efterfølgenden baconen i mindre stykker. Hæld lidt af fedtet fra panden og steg nu porrer, gulerødder og karry ved høj varme, til det hele er faldet lidt sammen. Krydr med salt og peber.

5. Bland æg, mælk, hytteost, revet ost og salt sammen i en skål. Pres væden fra porrer og gulerødder og fordel begge dele på tærtebunden sammen med kartofler, skinke og bacon. Hæld æggemassen over og stil tærten i ovnen.

6. Bag i ca. 30 minutter - eller til æggemassen er stivnet og tærten har fået en smuk, gylden overflade. Skyl agurken, skræl gulerødderne og skær begge dele i stave til gnavergrønt og server sammen med den lune tærte. Velbekomme :o)

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre