Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
30 min
0 min
Pull apart brød er virkelig lækkert! Det er et brød, man lægger i lag og bager med hvidløgssmør og revet mozzarella. Når brødet er færdigbagt, kan man rive de lækreste stykker af og guffe dem i sig. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 50 gramsmør
- 50 gramsyltede hvidløg i chili
- 0.25 spsksalt
- 0.25 spsktørret oregano
- 400 grampizzadej
- 140 gramrevet mozzarella 13%
- bagepapir
Fremgangsmåde
1
Opvarm ovnen til 210 grader varmluft.2
Smelt smørret i mikroovnen eller i en gryde. Blend det smeltede smør sammen med syltede hvidløg, salt og tørret oregano i en minihakker eller brug en stavblender.3
Rul pizzadejen ud og smør hvidløgssmørret ud på hele pizzabunden. Top med revet mozzarella.4
Skær eller klip nu pizzadejen i firkanter, så du får ca. 16 stykker. Læg dejstykkerne ovenpå hinanden, så du får et "tårn" af dej. Læg nu "tårnet" ned på langs i en aflang brødform beklædt med bagepapir. Dejen skal ligge i formen som skiveskåret brød. Hvis din bageform er for stor, så krøl noget staniol eller bagepapir sammen og fyld ud i den eller de ender af formen, hvor dejen ikke når ud til kanten. På den måde holder brødet sin form.5
Bag brødet i 20-25 minutter til det er gennembagt og gyldent på toppen.6
Lad brødet køle lidt af. Så snart du kan røre ved brødet med fingrene uden at brænde dig, kan du rive stykker af. Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at smøre hvidløgssmør og revet mozzarella på toppen af pizzadejen.
* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.