Pyt i pande - til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1000 gramkartofler
  • 2 stkløg
  • 0.5 stkspidskål
  • 800 gramhakket oksekød
  • 4 stkæg
  • 200 gramsyltede rødbeder
  • 4 spskengelsk sauce
  •  ketchup
  •  olivenolie
  •  smør
  •  salt
  •  peber
  •  kapers
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Pyt i pande er køkkenets svar på bagerens romkugle: En ret, hvor man bruger resterne fra køleskabet. Her har vi dog lavet opskriften med hakket oksekød, kartofler, kål, rødbeder, kapers og spejlæg, men du kan sagtens bruge andre grøntsager. Retten er til to dage, så husk at gemme halvdelen til i morgen. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Skræl kartoflerne og skær dem ud i mindre tern. Skær løgene i tern og steg begge dele på en pande med lidt smør og olivenolie.

2. Skyl spidskålet og skær det i strimler. Steg det hakkede oksekød i en gryde sammen med spidskålet. Rør godt, indtil kødet er brunet godt af.

3. Varm olivenolie op på en anden pande. Slå æggene ud på panden, når den er varm og krydr med salt og peber. Steg til spejlæggene er, som du bedst kan lide dem - helt gennemstegte eller smilende. Du kan også lige vende spejlæggene til sidst og give dem et minuts tid på blommesiden, så du er helt sikker på, at de er gennemstegte.

4. Når kartoflerne er færdigtilberedte, skal kød og kartofler blandes. Skær rødbederne i mindre stykker og tilsæt dem til retten sammen med engelsk sauce. Smag til med salt og peber.

5. Server den dampende varme pyt i pande med spejlæg, kapers, engelsk sauce, ketchup og evt. lidt grønt på toppen. Undlad dog grønt drys til børn under 3 år.

6. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn skære kartoflerne i stykker og spidskålet i strimler.

Hvis du vil peppe smagen lidt op, så tilsæt lidt ekstra krydderier. F.eks. karry, oregano eller timian.

 
Sikker køkkenkniv til børn

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre