Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
Lad dig endelig ikke skræmme af udsigten til en vegetariske udgave af den klassiske delle! Vores quinoaversion smager altså virkelig godt, og vores unger er vilde med dem. Vi serverer dem med sprøde kartofler i tern og guacamole og valgfri salat. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 200 gramquinoa
- 600 gramkartofler
- 1 stkløg
- 1 fedhvidløg
- 4 stængelbladselleri
- 1 stkæg
- 2 tskrød karrypasta
- 1 tsksalt
- 3 spskhvedemel
- 100 gramavocadocreme eller guacamole
- 200 gramsalat efter eget valg
- 100 gramgranatæblekerner
- bagepapir
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Kog quinoa (eller ris) efter anvisningen på pakken.2
Skrub kartoflerne grundigt og skær dem i små tern. Læg kartoffelternene på en bageplade beklædt med bagepapir og vend dem i en sjat olie. Bag dem sprøde i 20-25 minutter.3
Skær løg og hvidløg og i grove stykker. Skyl bladselleri og skær det i grove stykker. Blend løg, hvidløg, bladselleri og æg sammen i en minihakker eller foodprocessor til det er finthakket. Rør sammen med quinoa, karrypasta, salt og hvedemel i en skål. Er farsen for tynd, tilsætter du lidt mere mel, og er den for fast, kan du give den en sjat mælk eller vand.4
Form fine deller af farsen og steg dem på en pande i olivenolie, til de er gennemstegte - det tager 15 minutter.5
Lav vores nemme avocadocreme ved at trykke på kokkehuen, eller brug en færdig gucamole eller anden dyppelse. Skyl salaten og bland den med granatæblekernerne.6
Server quinoadellerne med de sprøde kartoffeltern, avocadocreme og salat.7
Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn skære kartoflerne i tern - du kan hjælpe dem på vej ved at skære kartoflerne i skiver først. De kan også hjælpe til med at mose avocadoen med en gaffel, hvis I laver avocadocremen selv.