Ravioli med fyld af muslinger og ærter

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 2 stkæg
  • 200 gramhvedemel
  • 1100 gramblåmuslinger med hvidvinsfond
  • 190 gramcreme fraiche 38%
  • 150 gramfriske eller frosne ærter
  • 1 fedhvidløg
  • 1 stkcitron
  • 1 pottedild
  •  salt
  •  peber
  •  pastamaskine
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Ravioli med fyld af muslinger og ærter

I samarbejde med

Hjemmelavede raviolier smager virkelig godt. Her har vi fyldt dem med muslinger og ærter. Vi har brugt muslinger med hvidvinsfond, men du kan også køb alm. muslinger og tilsætte hvidvin og fløde til kogelagen, når du skal lave saucen. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 2 stkæg
  • 200 gramhvedemel
  • 1100 gramblåmuslinger med hvidvinsfond
  • 190 gramcreme fraiche 38%
  • 150 gramfriske eller frosne ærter
  • 1 fedhvidløg
  • 1 stkcitron
  • 1 pottedild
  •  salt
  •  peber
  •  pastamaskine

Fremgangsmåde

1. Slå æggene ud i melet på et rent bord eller i en skål, indtil dejen er smidig og glat. Det tager cirka 10 minutter i hånden og seks minutter i en røremaskine.

2. Pak dejen ind i en plastikpose og lad den hvile i køleskabet i mindst en time.

3. Damp muslingerne efter anvisningen på pakken. Si fonden fra i en mindre gryde og bring den i kog sammen med creme fraiche. Saucen skal opnå en konsistens som sirup, hvilket tager cirka fem minutter. Pas på, at den ikke brænder på. Smag til med salt og peber.

4. Pil muslingerne ud af skallerne og hak dem fint. Pil også ærterne hvis de er friske eller tø dem op hvis de er frosne og hak dem. Bland muslinger og ærter sammen og tilsæt revet hvidløg, salt og citronsaft efter smag.

5. Del dejen i to og rul den ene halvdel af pastadejen ud i en eller flere plader med en pastamaskine. Begynd med den tykkeste indstilling og arbejd dig ned til den tyndeste indstilling.

6. Når pladerne er blevet så tynde som muligt, lægger du kviste af dild på den ene halvdel af pastapladerne med cirka syv cm mellemrum. Pensl den frie halvdel af båndet med vand og fold det over halvdelen med dilden.

7. Pres let på pastabåndet og rul det igen igennem pastamaskinen igen. Nu bliver dilden synlig i dejen.

8. Rul nu den anden halvdel af pastadejen uden dild ud så tyndt som muligt og læg den på bordet med en smule mel under. Fordel ærte- og muslingeblandingen som små toppe med samme afstand som dilden - ca. 7 cm.

9. Pensl med vand rundt om toppene og læg pastaen med dilden ovenpå, så det passer med, at dilden ligger på toppene.

10. Pres forsigtigt dejen rundt omkring muslingetoppene for at fjerne luften mellem lagene. Sørg for, at lagene sidder godt sammen, og brug derefter en udstikker eller et glas til at stikke raviolierne ud.

11. Kog raviolierne i spilkogende, saltet vand i cirka tre minutter. Det fungerer bedst, hvis du kun koger et par stykker ad gangen. Løft dem op med en hulske.

12. Anret raviolierne sammen med saucen. Du kan eventuelt tilsætte nogle dråber olivenolie og hakket dild i saucen ved servering. Velbekomme!

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre