Resterisotto med kylling

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1.5 litervand
  • 2 terningerhønsebouillon
  • 250 gramchampignon
  •  rester fra helstegt kylling
  • 75 gramparmesan
  • 70 gramparma- eller serranoskinke
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 300 gramrisottoris
  • 1/2 spsktørret oregano- eller timian
  • 2 dlhvidvin
  • 1/2 stkcitron
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Resterisotto med kylling

I samarbejde med

3.9, Meget populær

Her får du opskriften på en lækker risotto, hvor vi har brugt resterne fra helstegt kylling som topping. Du kan sagtens bruge andet kød, hvis du har lyst. Og bare rolig: Risotto er slet ikke svær at lave, hvis blot du følger vores nemme opskrift. God fornøjelse :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1.5 litervand
  • 2 terningerhønsebouillon
  • 250 gramchampignon
  •  rester fra helstegt kylling
  • 75 gramparmesan
  • 70 gramparma- eller serranoskinke
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 300 gramrisottoris
  • 1/2 spsktørret oregano- eller timian
  • 2 dlhvidvin
  • 1/2 stkcitron
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Bring vandet i kog sammen med bouillonterningerne. Rens champignonerne og skær dem i kvarte. Riv kyllingekødet i strimler, riv parmesanen groft på et rivejern og stil det hele til side.

2. Læg skinken på en kold og tør pande. Tænd for varmen, steg skinken sprød og lad den dryppe af på et stykke køkkenrulle. Rist champignonerne på samme pande, ved høj varme, i lidt olivenolie - husk at krydre med salt og peber. Stil skinke og champignoner til side og steg til sidst kyllingekødet - husk at krydre med salt og peber.

3. Hak løg og hvidløg fint og steg under omrøring ved middel varme i lidt olivenolie i en stor gryde i ca. 5 minutter, til løgene bliver klare. De må ikke tage farve. Tilsæt risottoris og oregano og rør i et par minutter, så det ikke brænder på. Tilsæt vin under omrøring og rør, til risen har absorberet næsten al vinen.

4. Tilsæt bouillonen med en suppeske ad flere omgange, mens du rører. Lad risene absorbere bouillonen, før du tilsæt mere. Fortsæt, indtil risottoen har konsistens som tynd risengrød. Det er ikke sikkert, du skal bruge al bouillonen. Pas på, risottoen ikke bliver for tyk og fast - den skal være mere flydende, end du tror, og risene skal stadig have lidt bid. Når risottoen køler af på tallerkenen, bliver den nemlig hurtigt for fast.

5. Tag risottoen af varmen og tilsæt revet parmesan og champignoner. Gem evt. lidt til pynt. Rør forsigtigt og smag til med salt, peber og citronsaft. Server i dybe tallerkener med ekstra ristede champignoner, sprøde parmastykker og lidt grønt, hvis du har det på lager, på toppen. Velbekomme :o)

Tip

Du behøver ikke købe ægte parmesan. Vælg evt. Grana Padano. Det er billigere og smager næsten ligesom den ægte vare. Og snit gerne lidt gnavergrønt og server til risottoen. F.eks. gulerødder, agurk, radiser, cherrytomater, bladselleri eller lignende.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre