Risdeller med kartofler og melonsalat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 600 gramkartofler
  • 400 gramkolde kogte ris
  • 2 stkæg
  • 1 stkløg
  • 0.5 pottefrisk basilikum
  • 1 tskrød karrypasta
  • 2 spskhvedemel
  • 1 tsksalt
  • 2 stkmajskolber
  • 0.5 stkagurk
  • 2 dlskyr
  • 1 fedhvidløg
  • 0.5 stkspidskål
  • 0.5 stkmelon
  • 20 gramsesamfrø
  •  dressing efter eget valg
  •  peber
  •  olivenolie
  •  smør
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Risdeller med kartofler og melonsalat

I samarbejde med

4.5, Mambeno-favorit!

Har du en rest ris, bulgur eller couscous tilovers fra dagen før, så er det super nemt at lave vores lækre vegetarfrikadeller. Vi har serveret dem med kartofler, majs, tzatziki og en hurtig salat. Velbekomme!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 600 gramkartofler
  • 400 gramkolde kogte ris
  • 2 stkæg
  • 1 stkløg
  • 0.5 pottefrisk basilikum
  • 1 tskrød karrypasta
  • 2 spskhvedemel
  • 1 tsksalt
  • 2 stkmajskolber
  • 0.5 stkagurk
  • 2 dlskyr
  • 1 fedhvidløg
  • 0.5 stkspidskål
  • 0.5 stkmelon
  • 20 gramsesamfrø
  •  dressing efter eget valg
  •  peber
  •  olivenolie
  •  smør

Fremgangsmåde

1. Skyl og skrub evt. kartoflerne og kog dem møre i en gryde med saltet vand. Det tager ca. 12-15 minutter. Pas på, de ikke får for meget. Når du stikker i dem med en gaffel, og de er bløde, men stadig faste, hele vejen igennem, er de færdige.

2. Hæld de kolde ris op i en skål. Tilsæt æg, finthakket løg og skyllet og hakket basilikum. Tilsæt rød karrypasta, mel, salt og peber og rør hele molevitten sammen til en lind fars.

3. Form fine små deller med håndfladen og en ske og steg dem i en blanding af smør og olivenolie, til de er gyldne.

4. Fjern de der virkelig drilske hår og blade (hvem har egentlig fundet på dem??) fra majskolberne og skær enderne af. Del hver majskolbe i fire stykker og kog dem i saltet vand i ca. 10 min. Hvis du bruger løse majs, så hæld blot vandet fra og hæld dem i en skål.

5. Skyl agurken og riv den på den grove side af et rivejern. Klem vandet ud af agurkestrimlerne med hænderne og rør dem sammen med skyr eller creme fraiche og presset eller revet hvidløg. Smag til med salt og peber.

6. Lav en hurtig salat af skyllet spidskål snittet fint, melon i skiver, sesamfrø og valgfri dressing.

7. Server de sprøde deller sammen med de kogte kartofler, tzatziki, den hurtige salat og majs.

8. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Der er masser af opgaver til ungerne i dag. Lad dem tage bladene af majsene (god fornøjelse, siger vi bare..!). De kan også skære melon i stykker og hjælpe med at røre farsen sammen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre