Risengrød med frugtkompot og kanelcroutoner

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • Risengrød
  • 2 dlvand
  • 200 gramgrødris
  • 12 dlmælk
  •  salt
  • Græskarkompot
  • 0.5 stkhokkaidogræskar
  • 250 gramfrosne jordbær
  • 1.5 dlvand
  • 2 tskvaniljesukker
  • 1 tskstødt kanel
  • 50 gramsukker
  • 4 skiverugbrød
  •  olivenolie
  •  citron
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Risengrød med frugtkompot og kanelcroutoner

I samarbejde med

3.8, Meget populær

Jubii: Tid til risengrød! Vi har lavet en lækker og cremet udgave, der er piftet op med en super god frugtkompot med jordbær og græskar - og toppet med knasende sprøde brødcroutoner vendt i kanelsukker. Vi har brugt rugbrød til croutonerne, men du kan også bruge flute, fuldkornsbrød eller lignende. På med nissehuen og god fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Risengrød
  • 2 dlvand
  • 200 gramgrødris
  • 12 dlmælk
  •  salt
  • Græskarkompot
  • 0.5 stkhokkaidogræskar
  • 250 gramfrosne jordbær
  • 1.5 dlvand
  • 2 tskvaniljesukker
  • 1 tskstødt kanel
  • 50 gramsukker
  • 4 skiverugbrød
  •  olivenolie
  •  citron
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

Risengrød

1. Bring vandet i kog i en gryde ved middel varme. Tilsæt grødris og rør godt i et par minutter. Tilsæt mælken og rør jævnligt, indtil grøden koger. Skru ned for varmen og læg låg på. Lad grøden simre i ca. 35-40 minutter, indtil den har den ønskede konsistens. Smag til med salt.

Græskarkompot

2. Imens grøden koger opvarmer du ovnen til 200 grader varmluft og kaster dig over kompotten. Skræl græskarret og fjern kernerne. Skær kødet i mindre tern.

3. Bring jordbær og græskar i kog i en gryde med vand, vaniljesukker, kanel og sukker og lad det simre indtil grøden er færdig. Husk at røre undervejs og sørg for, at gryden ikke koger tør. Tilsæt i så fald en smule mere vand.

4. Skær rugbrødet i små terninger. Vend dem med lidt olie og drys med kanelsukker på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag croutonerne i ovnen i ca. ti minutter, eller til de er sprøde og lækre. Vend dem undervejs.

5. Når kompotten er kogt ud, smager du den til med lidt salt, citronsaft og evt. mere sukker, hvis du synes. Server grøden med kompot og kanelcroutoner på toppen - og så er det på med nissehuen imens. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære rugbrødet ud i små tern. De kan også røre i kompotten og smage til.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre