Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
25 min
10 min
Traditionen tro skal der risengrød på bordet i december måned! Vi har lavet en lynhurtig udgave i mikroovnen, men har du ekstra tid, kan du også lave den på komfuret. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- Risengrød
- 3 dlvand
- 20 gramsmør
- 250 gramgrødris
- 15 dlmælk
- salt
- Jordbærkompot
- 400 gramfrosne jordbær
- 20 gramsukker
- 1 spskvand
- Topping
- 50 gramvalnødder
- 50 gramsukker
- 0.5 spskstødt kanel
Fremgangsmåde
Risengrød
1
Kom vand, smør, ris og lidt salt i en glasskål, som kan tåle at komme i mikroovnen. Læg et glaslåg eller en tallerken på og tænd mikroovnen på højeste effekttrin i fem minutter.2
Tag skålen ud - pas på, den kan være varm! Tilsæt mælk og rør godt rundt. Giv den syv minutter mere på fuld skrue, hvor mælken gerne skulle begynde at koge - ellers giver du den bare lidt ekstra tid.3
Tag herefter grøden ud og rør godt rundt. Sæt mikroovnen på halv styrke og lad grøden koge videre i ca. 22 minutter, til den er lind og lækker.Jordbærkompot
4
Kom de frosne jordbær i en gryde sammen med sukker og vand. Bring ingredienserne i kog og læg låg på. Lad kompotten simre i ca. 10-15 minutter. Den må gerne have lidt bid. Smag til med lidt sukker.Topping
5
Rist til sidst hasselnødderne på en tør pande og lad dem køle af på en tallerken. Hak dem i mindre stykker.6
Server grøden med jordbærkompot, ristede hasselnødder og kanelsukker på toppen. Og husk selvfølgelig rød saftevand og hvidtøl til, hvis du og familien er til den slags. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at lave kompotten. De kan også blande kanelsukker sammen og dække bord.