Risengrød med blommekompot

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • Risengrød
  • 3 dlvand
  • 250 gramgrødris
  • 15 dlmælk
  •  salt
  • Blommekompot
  • 6 stkblommer
  • 1 spskvand
  • 1 tskstødt kanel
  • 2 tskvaniljesukker
  • 2 spskakaciehonning
  • 50 grammandler
  •  rød saftevand
  •  hvidtøl
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Risengrød med blommekompot

I samarbejde med

3.8, Meget populær

Risengrød er bare en af de ultimative familiefavoritter. I hvert fald hos os hos Mambeno! Udover den klassiske version med smørklat, kanel og sukker, så varierer vi den ofte med forskellig frugttopping. Som her med en kompot af efterårets lækre blommer.

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Risengrød
  • 3 dlvand
  • 250 gramgrødris
  • 15 dlmælk
  •  salt
  • Blommekompot
  • 6 stkblommer
  • 1 spskvand
  • 1 tskstødt kanel
  • 2 tskvaniljesukker
  • 2 spskakaciehonning
  • 50 grammandler
  •  rød saftevand
  •  hvidtøl

Fremgangsmåde

Risengrød

1. Kog vandet op i en gryde ved middel varme. Tilsæt grødris og rør godt i et par minutter. Tilsæt halvanden liter mælk og rør jævnligt, indtil grøden koger. Skru ned for varmen og læg låg på. Lad grøden simre i ca. 35-40 minutter, indtil den har den ønskede konsistens. Smag til med salt.

Blommekompot

2. Vask blommerne og fjern stenene. Skær blommerne i både og hæld dem i en gryde sammen med vand, kanel, vaniljesukker og honning. Bring ingredienserne i kog og læg låg på. Lad kompotten simre i ca. 20 minutter, eller til kompotten er kogt ud. Smag evt. til med lidt mere honning og kanel. Rist til sidst mandlerne på en tør pande og hak dem med din største, bedste og skarpeste kniv!

3. Server grøden med blommekompotten og lidt ristede mandler på toppen. Og husk selvfølgelig rød saftevand og hvidtøl til!

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre