Risotto med ærter, svampe og rejer

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1.3 litervand
  • 2 terningerhønsebouillon
  • 200 gramchampignon
  • 200 gramrejer i lage
  • 100 gramrevet parmesan
  • 1 fedhvidløg
  • 1 stkløg
  • 300 gramrisottoris
  • 0.5 spsktørret timian
  • 2 dlhvidvin
  • 200 gramfriske eller frosne ærter
  • 0.5 stkcitron
  • 5 stkradiser
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Risotto med ærter, svampe og rejer

I samarbejde med

4.0, Meget populær

Vi har efterhånden lavet alskens varianter af den klassiske risotto, og det er selvfølgelig fordi, at risotto både er lækkert og super nemt at lave. Her laver vi en udgave med rejer, champignon, timian, hvidvin og friske eller frosne ærter. Radiserne på toppen giver lidt ekstra knas til de bløde ris. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1.3 litervand
  • 2 terningerhønsebouillon
  • 200 gramchampignon
  • 200 gramrejer i lage
  • 100 gramrevet parmesan
  • 1 fedhvidløg
  • 1 stkløg
  • 300 gramrisottoris
  • 0.5 spsktørret timian
  • 2 dlhvidvin
  • 200 gramfriske eller frosne ærter
  • 0.5 stkcitron
  • 5 stkradiser
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Bring vandet i kog sammen med smuldrede bouillonterninger.

2. Rens og skyl champignonerne og skær dem i kvarte. Hæld vandet fra rejerne eller tø dem op, hvis du bruger frosne. Riv parmesanen groft på et rivejern og hak hvidløget fint.

3. Steg champignonerne i olivenolie i en gryde sammen med hvidløget i et par minutter. Tilsæt rejerne og steg videre endnu et par minutter. Hæld det hele op på en tallerken og stil til side.

4. Hak løg fint og steg det under omrøring ved middel varme i lidt olivenolie i en stor gryde i ca. 5 minutter, til løgene bliver klare. De må ikke tage farve. Tilsæt risottoris og timian og rør i et par minutter, uden det brænder på. Tilsæt vinen under omrøring, til risen har absorberet næsten al væden.

5. Tilsæt bouillonen med en suppeske ad flere omgange, mens du rører. Lad risene absorbere bouillonen, før du tilsætter mere. Fortsæt, indtil risottoen har konsistens som tynd risengrød. Det er ikke sikkert, du skal bruge al bouillonen. Pas på, risottoen ikke bliver for tyk og fast - den skal være mere flydende, end du tror, og risene skal stadig have lidt bid. Når risottoen køler af på tallerkenen, bliver den nemlig hurtigt for fast.

6. Tilsæt de friske eller frosne ærter og rør forsigtigt i risottoen. Tag risottoen af varmen og tilsæt revet parmesan, champignoner og rejer. Gem evt. lidt til pynt. Rør forsigtigt og smag til med salt, peber og citronsaft.

7. Server i dybe tallerkener og top med lidt mere revet parmesan og tynde skiver af skyllede radiser på toppen.

8. Velbekomme!

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre