Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
Risotto er super nemt at lave og så smager det skønt. Her har vi lavet risotto med ristede champignoner, timian og spinat. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 10 dlvand
- 2 terninghønsebouillon
- 400 gramchampignon
- 1 stkløg
- 2 fedhvidløg
- 300 gramrisottoris
- 0.5 spskfrisk eller tørret timian
- 2.5 dlhvidvin
- 70 gramspæde spinatblade
- 70 gramrevet hård ost
- olivenolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Bring vandet i kog sammen med bouillonen.2
Rens og skyl champignonerne og skær dem i kvarte. Varm en pande op med lidt olivenolie og steg champignonerne gyldne. Krydr med salt og peber og stil til side.3
Pil skrællen af løget og hvidløgene og hak dem fint. Svits dem i en varm gryde med lidt olivenolie. Tilsæt risottorisene og timian, og rør i et par minutter. Tilsæt herefter hvidvinen under omrøring, til risene har absorberet næsten al væsken.4
Tilsæt nu et par skefulde bouillon ad gangen til gryden. Rør rundt og lad risene absorbere bouillonen inden du tilsætter mere. Fortsæt, til risottoen har en konsistens som tynd risengrød og risene er al dente.5
Tilsæt de stegte champignoner, spinat og revet parmesan. Rør forsigtigt, til spinaten er faldet sammen. Smag til med salt og peber.6
Server risottoen i skåle og top evt. med ekstra revet ost. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skylle champignonerne.
Ekstra smag: Top med citronsmag.