Rispapirruller med røget laks

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  •  salat efter eget valg
  • 600 gramgulerødder*
  • 1/2 stkagurk
  • 125 gramrøget laks
  • 1 pottepurløg
  • 2 dlskyr*
  • 1/2 spskakaciehonning*
  • 1/2 stkcitron
  • 70 gramparma- eller serranoskinke
  •  rispapir
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Det er super nemt og ret hyggeligt at sidde hele familien ved middagsbordet og lade alle rulle sin egen favorit. Her er fyldet røget laks, sprød parma og grønt. Men du kan sagtens erstatte det med andet fyld, hvis du har lyst. God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Snit salaten fint og skær halvdelen af de skrællede gulerødder og halvdelen af agurken i tynde stave. Skær resten til gnavergrønt. Pil laksen i små stykker.

2. Hak purløget helt fint og rør det sammen med skyr, akaciehonning og salt og peber til en hurtig dressing. Smag til med citronsaft og evt. lidt mere honning.

3. Læg parmaen på en kold pande og tænd for varmen. Steg til den er gylden og sprød på begge sider. Læg skinken på et stykke køkkenrulle, der kan suge lidt af det overskydende fedt.

4. Stil alt fyldet på bordet sammen med et fad fyldt med en blanding af kogende og koldt vand, så det er lillefingerlunt. Læg et stykke rispapir i blød i vandet et par sekunder. Når det er blødt, tages det op. Lad hele familien lave deres egne favoritruller. Det er altså ret hyggeligt!

5. Server med gnavergrønt og dressingen som dip.

6. Velbekomme :o)

Tip

Rispapir kan du ofte finde på hylden sammen med kokosmælk og specialiteter i de fleste supermarkeder. Er din familie ekstra lækkersulten, så brug lidt mere parma og røget laks. Husk i så fald at justere indkøbslisten. Gem et par ruller til ungernes madpakkerne.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre