Risret med kål, kikærter og basilikum

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 150 gramris
  • 2 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 1 dåsekikærter
  • 1 spskkarry
  • 1 spskpaprika
  • 0.5 stkspidskål
  • 200 gramrevne gulerødder
  • 1 dlvand
  • 2 spsksoya
  • 1 pottefrisk basilikum
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Risret med kål, kikærter og basilikum

I samarbejde med

4.7, Mambeno-favorit!

Her serverer vi en vegetarisk risret med karry, paprika, kikærter, spidskål, revet gulerod, soya og basilikum. Vælg gerne fuldkornsris men vær opmærksom på længere kogetid. God fornøjelse.

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 150 gramris
  • 2 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 1 dåsekikærter
  • 1 spskkarry
  • 1 spskpaprika
  • 0.5 stkspidskål
  • 200 gramrevne gulerødder
  • 1 dlvand
  • 2 spsksoya
  • 1 pottefrisk basilikum
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på posen.

2. Pil skrællen af løg og hvidløg. Skær løget ud efter eget ønske og hak hvidløget fint. Kom kikærterne i en si og overhæld dem med vand.

3. Varm en dyb gryde eller wok op med en god sjat olivenolie og svits karry og paprika sammen med løg, hvidløg og kikærter.

4. Snit spidskålen fint - brug evt. et mandolinjern. Tilsæt spidskål og revne gulerødder og steg det i ca. 5 min. Tilsæt vand og soya.

5. Vend grøntsagerne sammen med risene og friskhakket basilikum og server i skåle. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn plukke basilikumblade af stilkene.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre